Gazeteci Erk Acarer evinde uğradığı saldırıyı anlattı

Gazeteci Erk Acarer evinde uğradığı saldırıyı anlattı

.

A+A-

Almanya'da evinin avlusunda saldırıya uğrayan gazeteci Erk Acarer "Biri 'yazmayacaksın ulan' diye bağırıyordu, tanıklar çok fazla arttığı için silah kullanamadılar" dedi.

Berlin'de yaşadığı binanın ortak avlusunda saldırıya uğrayan BirGün yazarı Gazeteci Erk Acarer, kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla saldırı anını anlattı. Failler hakkında bir fikri olduğunu ancak güvenlik güçlerinin arama çemberlerinin genişlememesi için kendisinden bir isim veya grup ismi kamuoyuna söylememesini istediğini ifade eden Acarer, “Ama 10 bin dolar nerede sorusunun cevabı işte tam burada bir yerdedir. Kamu malını çalan silah tüccarları hemen yanı başımızdadır” dedi.

"Bilin ki elimden geldiğince ne Berkin Elvan’ın ne Nihat Kazahan’ın ahını sahipsiz bırakmayacağım. Bu ülkede açlıktan ve soğuktan uyuyamayan çocuklar yarattınız. Bu nedenle biz uyuyan çocuklarımızın üstünü örtmeye bile utanır hale geldik" diyen Erk Acarer, sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla saldırıyı anlattı:

"Herkese selamlar biraz şeklimiz değişti ama düzelecekmiş. Hastaneden eve yeni döndüm. Başımdaki iki bölgede kırıktan şüphelendikleri için müşahede altında tuttular. Ama korktukları gibi olmadı.

 

TANIKLAR ARTTIĞI İÇİN SİLAH KULLANAMADILAR

Açıklamalardaki gibi oturduğum binanın müşterek avlusunda silahlı üç kişinin saldırısına uğradım. Saldırganlardan biri ‘Yazmayacaksın ulan’ diye bağırıyordu. Olay sırasında tanıklar çok fazla arttığı için silah kullanamadılar. Bu İslamcı, faşist, AKP-MHP iktidarına karşı yazdığımız, söylediğimiz her şeyin doğru olduğunun bir ispatıdır, sağlamasıdır. Somut olarak da failler konusunda fikrim ve bilgim elbette var. Güvenlik güçleri birkaç gün isim grup verme işimiz zorlaşır çember genişler dediler.

10 BİN DOLAR NEREDE SORUSUNUN CEVABI TAM BURADA

Ama 10 bin dolar nerede sorusunun cevabı işte tam burada bir yerdedir. Kamu malını çalan silah tüccarları hemen yanı başımızdadır. Şunu söylemeliyim ki hiçbir şey anlayamamışlar. Zira biz kendimiz rahat edelim diye değil, çocuklarımız rahat etsin diye yola çıktık. Bu yüzden gazetecilik yapıyoruz. Bilin ki elimden geldiğince ne Berkin Elvan’ın ne Nihat Kazahan’ın ahını sahipsiz bırakmayacağım. Bu ülkede açlıktan ve soğuktan uyuyamayan çocuklar yarattınız. Bu nedenle biz uyuyan çocuklarımızın üstünü örtmeye bile utanır hale geldik.

DAHA SERT OLMA ZAMANIDIR, HESABI KAPAYAN DA BİZ OLACAĞIZ

Sevgili dostlarıma okurlarıma ve aileme teşekkürlerimi bir borç bilirim. Mesajlara elimden geldiğince döneceğim.

 


Şimdi daha sert olma zamanıdır. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Ama biliniz ki hesabını sormaya devam edeceğiz. Bilin ki hesabı kapayan da biz olacağız."

AYDIN'IN SÖZLERİ YENİDEN GÜNDEME GELDİ

Öte yandan AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Başkanı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Kemalettin Aydın'ın, gazeteci Erk Acarer'e yönelik tehdidi yeniden gündeme geldi. Aydın, Acarer ile sosyal medyada tartışan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, 'Striknin' isimli zehri kullanmasını önermişti. Acarer'e verilen yanıtın altına yorum yapan Aydın, "Soyun ve sülalen ile gurur duyuyoruz sayın Soylu bakanım; paçana dalanların ödülü onlara cevap değil striknin (C²0 H²² N² O²) olmalı" demişti.

Kaynak: Gazeteduvar 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.