Gazeteci Dicle Müftüoğlu üç gün sonra serbest

Gazeteci Dicle Müftüoğlu üç gün sonra serbest

.

A+A-

Cezaevindeki gazeteciler Nedim Türfent ve Ziya Ataman’a para göndermekle suçlanan Dicle Müftüoğlu, savcılık ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı ve Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Dicle Müftüoğlu gözaltına alındıktan üç gün sonra serbest bırakıldı.

Cezaevindeki gazeteciler Nedim Türfent ve Ziya Ataman’a para göndermekle suçlanan Müftüoğlu, sabah saatlerinde Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden Van Cumhuriyet Savcılığı’nca ifadesi alınan Müftüoğlu, adli tedbir kontrolü istemiyle Nöbetçi Van Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Burada hakkındaki iddialara ilişkin savunma yapan Müftüoğlu, Nedim Türfent ve Ziya Ataman'ı Dicle Haber Ajansı Yazıişleri Müdürü olduğu dönemden tanıdığını söyledi. Müftüoğlu, gazeteci arkadaşlarına dayanışma amacıyla para yatırdığını ifade etti.

Müftüoğlu'nun avukatı Resul Temur da, yatırılan paranın finansman olarak değerlendirilemeyeceğini, tutuklu gazetecilerle dayanışma amacıyla yatırıldığını kaydetti. Temur, müvekkiline isnat edilen suçun yasal unsurlarının oluşmadığını ifade ederek, serbest bırakılmasını istedi.

Mahkeme, adli tedbir kontrolü uygulanmasına karar vererek, Müftüoğlu'nu serbest bıraktı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.