Füzelerin atıldığı bölgenin komutanı için gözaltı kararı

Füzelerin atıldığı bölgenin komutanı için gözaltı kararı

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı, Erbil Uluslararası Havalimanı’na yönelik füze saldırısının yapıldığı bölgenin askeri komutanı için üst düzey gözaltı kararı çıkarıldığını bildirdi.

A+A-

Açıklamaya göre füzeler, bir kamyonetle taşındı ve bir terörist grubu tarafından Erbil hedef alındı.

Saldırının, Ninova vilayetinin Hemdaniye bölgesine bağlı Tercelle köyünden düzenlendiği, saldırının gerçekleştirildiği aracın ise yandığı belirtildi.

Bölgenin askeri sorumlusu için gözaltı kararının çıkarıldığı belirtilen açıklamada, soruşturmanın sürdüğü ve sonuçlarının en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşılacağı kaydedildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı, Uluslararası Erbil Havalimanı’na yönelik saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu terörist ve korkakça eylemi en şiddetli şekilde kınıyoruz. Aynı zamanda her türlü saldırıya karşı tam hazırlığımız var. Irak hükümetine gerekli adımları atması çağrısında bulunuyoruz” ifadelerine yer verildi.

Akşam saat 20.30’da Uluslararası Erbil Havalimanı’na saldırı düzenlendiğinin bildirildiği açıklamada, herhangi bir zararın meydana gelmediği belirtildi.

Füzelerin atıldığı bölgenin, Haşdi Şabi’nin 30. Tugayı’na bağlı olduğu ifade edildi.

Kürdistan Bölgesi Terörle Mücadele Birimi de yaptığı açıklamada, füzelerin Haşdi Şabi milisleri tarafından Musul yakınlarından Erbil Havalimanı'na fırlatıldığı belirtildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.