Fransa'da Ulusal Cephe'de bir ilk: Le Pen dönemi kapandı

Fransa'da Ulusal Cephe'de bir ilk: Le Pen dönemi kapandı

.

A+A-

Fransa'da faşist Ulusal Cephe'nin liderliğine, 50 yıllık parti tarihinde ilk kez Le Pen ailesi dışında biri geçti. Cumartesi günü, yeni parti liderinin 27 yaşındaki Jordan Bardella olduğu açıklandı. Le Pen de bundan sonra partisinin parlamento grubuna liderlik edecek. 

'NEREDE İHTİYAÇ OLURSA ORADA OLACAĞIM'

Yeni liderin açıklanmasının ardından parti kongresinde konuşan Le Pen, 'siyaset sahnesinden kaybolmayacağını' belirtti. Le Pen, "Ulusal Cephe'den tatil için ayrılmıyorum. Ülkede bana nerede ihtiyaç olursa orada olacağım" ifadelerini kullandı. 

'MODERN MİLLYETÇİLERDENİM' DİYOR

Le Pen'e sadakatiyle bilinen Bardella, "Marine'in devrettiği muhteşem mirası daha da geliştirmeyi hedeflediğini" söylüyor. Bardella ayrıca, "ırkçılık ve Semitizm karşıtlığıyla ilişkili olmayan modern milliyetçilerden olduğunu" da dile getiriyor. Ancak Fransa'da siyaset bilimi uzmanları, partinin ve parti üyelerinin çizgisinin değişmeyeceği görüşünde.

Partinin Milli Meclis'te 89 sandalyesi var. Marine Le Pen'in babasının kurduğu partiyi, babasından sonra bugüne dek Marine Le Pen yönetmişti. 2027'deki başkanlık seçiminde de partinin adayı olarak yeniden Le Pen'in yarışması bekleniyor. 

Geçen yıl aktif parti liderliğinden çekilerek nisan ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimine odaklanan Le Pen, seçimi rakibi Emmanuel Macron kazandığında parti liderliğine geri döndü. Bundan iki ay sonra da parlamento seçimlerinde parti kampanyasını yürüttü ve bir önceki döneme göre 10 sandalye daha ekleyerek parlamentoda 89 milletvekili kazandı. Bu, partinin bugüne kadarki en başarılı seçimi oldu. Hem aşırı sağın hem de sol partinin son seçimde oylarını yükseltmesi, Macron'un partisinin parlamentoda çoğunluğu kaybetmesine yol açtı.

Kaynak: BBC Turkce

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.