Fransa’da Kürt Diplomasi Haftası düzenlenecek!

Fransa’da Kürt Diplomasi Haftası düzenlenecek!

.

A+A-

 Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Fransa Temsilciliği tarafından, 12-18 Nisan tarihleri arasında Kürt Diplomasi Haftası düzenleneceği kaydedildi.

Söz konusu programlar hakkında K24’e konuşan Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Fransa Temsilcisi Ali Dolemeri, video konferans uygulaması Zoom üzerinden farklı konularla ilgili uzman isimlerin katılımıyla webinarların yapılacağını belirtti.

Günde iki webinar düzenlenecek olan program Zoom uygulaması ve Fransa Temsilciliği’nin Facebook sayfası üzerinden takip edilebilecek

Dolemeri, projenin amacının farklı konularda görüş alışverişi sağlamak ve çeşitli çözümler ortaya koymak olduğunu dile getirdi.

Dolemeri, aynı zamanda diaspora Kürtleri ile Kürdistan Bölgesi vatandaşları arasında köprü kurulmasının hedeflendiğini ifade etti.

Kürdistan şehirleri ile dış temsilcilikler arasında da bir diyalog yolu oluşturmayı hedeflediklerini belirten Dolemeri, üniversitelerin, temsilciliklerin tecrübelerinden faydalanmasını da sağlamak istediklerini kaydetti.

Dolemeri son olarak, salgının sona ermesinin ardından, Kürt lobisi, diaspora ve diplomasisinin kurulması için Kürdistan üniversitelerinin işbirliğiyle Kürdistan’da bilimsel bir konferans gerçekleştirilebileceğini kaydetti.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.