Fransa'da kapatılan derneğin başkanı Türkiye'den sığınma istedi

Fransa'da kapatılan derneğin başkanı Türkiye'den sığınma istedi

.

A+A-

Fransa'da 'radikal İslamcı hareketle ilişkileri' nedeniyle kapatılan Barakacity isimli derneğin Başkanı İdriss Sihamedi, güvende olmadıklarını söyleyerek kendisi ve ekibi adına Türkiye'den sığınma talep etti.

Fransa'da faaliyet yürüten Barakacity isimli dernek, çarşamba günü Bakanlar Kurulu kararıyla kapatıldı. İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, dernekle ilgili yaptığı açıklamada, "Barakacity, nefreti körükledi, radikal İslamcı hareketle ilişkileri sürdürdü, terör eylemlerini meşrulaştırmaktan zevk aldı." dedi. Kapatılma kararının ardından Twitter üzerinden açıklama yapan Dernek Başkanı İdriss Sihamedi, Türkiye'den sığınma talebinden bulundu.

'FRANSA'DA GÜVENDE DEĞİLİM'

Sihamedi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı etiketleyerek yaptığı paylaşımlarda, "Fransa'da, 26 ülkede 2 milyon yoksul insan için faaliyet gösteren insani yardım ve insan hakları örgütü Barakacity'yi Fransa devleti feshetme kararı aldı. Dosyalarında 3 yıllık bir soruşturmanın ardından herhangi bir gerçek suçlama olmamasına rağmen. Bu yüzden sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan Fransa'da güvende olmadığım için kendim ve ekibim adına siyasi sığınma talebinde bulunmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

14 Ekim’de dernek binasına ve Sihamedi'nin evine baskın düzenlenmiş, gözaltına alınan Sihamedi ertesi gün serbest bırakılmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.