Fransa'da Hz. Muhammed'in karikatürünü gösteren bir öğretmenin kafası kesildi

Fransa'da Hz. Muhammed'in karikatürünü gösteren bir öğretmenin kafası kesildi

Fransa'da Hz. Muhammed'in karikatürünü gösteren bir öğretmenin kafası kesildi

A+A-

Fransa'nın başkenti Paris'te sınıfta öğrencilerine Charlie Hebdo dergisinde yayımlanan Hz. Muhammed karikatürü gösteren bir öğretmen başı kesilerek öldürüldü. Polisin şüpheliyi Eragny yakınlarında elinde bıçakla gördükten sonra vurduğu kaydedildi.

Paris'in kuzeybatısında Conflans Sainte-Honorine'de bulunan bir okul yakınında saat 17:00 sıralarında meydana gelen olayın ardından bıçaklı saldırgan polis tarafından vurularak öldürüldü.

France Televisions, zanlının 18 yaşında ve terörle mücadele servislerinde kaydı bulunmayan bir kişi olduğunu açıkladı.

BFMTV ise saldırganın Moskova doğumlu olduğunu ve saldırıdan hemen önce "Allahu Ekber" diye bağırdığını ileri sürdü.

Figaro gazetesi güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde saldırganın Rus uyruklu bir Müslüman olduğunu, 2002'de Moskova'da doğduğunu, Eragny bölgesinde bir çeteye üye olduğunu ve bu çetenin üyeleri arasında polis kayıtlarında yer alan "aşırı dinci" bir kişi bulunduğunu yazdı.

Olay yeri güvenlik kordonu altına alınırken, Antiterörizm Savcılığı konu hakkında terör bağlantılı cinayetten soruşturma başlattığını açıkladı.

Fransız haber ajansı AFP, öldürülen tarih öğretmeninin 47 yaşında olduğunu, 5 Ekim'de öğrencilerinin aileleri tarafından Hz. Muhammed'in karikatürlerini sınıfta gösterirken Müslüman öğrencilerin rahatsız olmaması için sınıftan çıkmasını istemesinden dolayı şikayet edildiğini belirtti.

"Cumhuriyet saldırıya uğradı"

Fransa Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer Twitter üzerinden paylaştığı mesajında "Cumhuriyet'in saldırıya uğradığını" ifade etti. "Bu gece Cumhuriyet'e hizmet veren bir öğretmen iğrenç bir saldırıya uğradı. Düşüncelerim o ve ailesi ile. Birlik ve kararlılığımız İslamcı terörizmin canavarlığına tek cevaptır. Yüzleşeceğiz".

Fransa Cumhurbaşkanı Macron saldırıya uğrayan öğretmenin çalıştığı okula gitti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Eğitim Bakanı Jean Michel Blanquer ve Vatandaşlık Bakanı Marlene Schiappa ile birlikte saldırının yaşandığı Conflans-Sainte-Honorine'e ulaştı. Gecenin ilerleyen saatlerinde Fas'taki ziyaretini iptal ederek Paris'e dönen İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'in de bölgeye gitmesi bekleniyor.

Öldürülen öğretmenin okuluna gittiği açıklanan Cumhurbaşkanı Macron, olayın ardından kurulan kriz masasına giderek konu hakkında bilgi almıştı.

Charlie Hebdo davasında yargılanan 2 Türk neyle suçlanıyor?

Millet Meclisi'nde olayın duyulmasının ardından toplantıya ara veren Meclis Başkanı Hugues Renson, "Meydana gelen korkunç saldırıyı dehşetle öğrendik. Meclis ve hepimiz adına mağdurun anısını selamlamak istiyorum" açıklamasında bulundu. Renson'un konuşmasının ardından milletvekilleri öğretmen için ayağa kalkarak yaşanan olaya tepkilerini gösterdi.

Aşırı sağcı lider Marine Le Pen "dayanılmaz düzeyde bir barbarlık"

Saldırıya tepki gösteren diğer bir lider de aşırı sağcı politikacı Marine Le Pen oldu. Twitter'dan paylaştığı mesajında politikacı, "Charlie Hebdo karikatürlerini sunduğu için bir profesörün başı kesildi: Fransa'da, dayanılmaz bir barbarlık düzeyindeyiz. İslamcılık bizimle savaşıyor: Onu ülkemizden zorla çıkarmalıyız" dedi.

Fransa'da geçen ay da Pakistan'dan göç eden bir kişi Charlie Hebdo dergisinin eski binası yakınlarında iki kişiyi yaralamıştı.

Charlie Hebdo dergisi 5 yıl önce Hz. Muhammed karikatürleri yayımlamasının ardından silahlı saldırıya uğramıştı. Bu saldırıda 11 kişi ölmüş, 11 kişi de yaralanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.