'Fransa Suriyeli Kürtleri destekliyor'

'Fransa Suriyeli Kürtleri destekliyor'

.

A+A-

Fransız siyaset yorumcusu Agnes Levallois, "Fransa Suriyeli Kürtleri desteklemektir" dedi.

Suriye'deki jeopolitik ve jeostratejik gelişmeler hakkında araştırmalar yapan ve uzun süredir ülkede bulunan araştırmacı Agnes Levallois, Fransa'nın Suriyeli Kürtleri desteklediğini söyledi.

Levallois, “Fransa'nın pozisyonu, IŞİD'e karşı savaşta çok aktif olan Suriye Kürtlerini desteklemektir” dedi.

Erbil’de 25 Eylül’de, Rûdaw Araştırmalar Merkezi’nin öncülüğünde, Irak Fransız Araştırmalar Merkezi ve Fransa’nın Bağdat Büyükelçiliği ortaklığı ile düzenlenen “Irak; Trajik Bir Kader” konferansına katılan Levallois, Rudaw'a konuştu ve Avrupalıların Suriye krizinin çözümündeki rolünün zayıfladığını söyledi.

Levallois, “Fransa, Suriye meselesine her zaman müdahil olmuştur. Fransa, Suriye sorununun çözümünde yer almak ve Suriye halkının karşı karşıya olduğu bu trajediyi durdurmak istiyor. Fransa özellikle insani amaca kendini adamıştır ve Avrupa Birliği içinde Suriye halkına gerekli insani yardımı sağlamaya devam ettirmede çok aktiftir. Ama bugün gördüğümüz şu ki, Suriye meselesinin çözümünde ne Avrupa ne de Batılı ülkelerin eli güçlü, çünkü öncelikle Türkiye, İran ve Rusya gibi yerli aktörler öne çıkıyor. Bu, Suriye'deki durumun istikrara kavuşmasını sağlayabilir. Avrupalılar ve Fransa için en büyük zorluk, müzakere masasında yer bulmaktır” diye konuştu.

Fransız ordusu, Rojava’da Demokratik Suriye Güçleri’ne askeri eğitimin yanı sıra istihbarat yardımı sağlıyor.

Fransa, Rakka'nın IŞİD'den kurtarılmasından bu yana 100 milyon euro insani yardım sağladı. Ayrıca sahada 3 sağlık merkezi bulunuyor ve onlarca sivil topum örgütünü destekliyor.

Rudaw

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.