Flynn, Türkiye adına lobi yaptığı için yargılanabilir

Flynn, Türkiye adına lobi yaptığı için yargılanabilir

.

A+A-

AKP'ye yakınlığı ile bilinen iş insanı Ekim Alptekin'in lobicisi olarak anılan, 2016 yılının kasım ayından aralık ayına kadar üç ay için 600 bin dolar ödeme yapılan Mike Flynn yeniden federal mahkemede yargılanabilir.

Trump'ın ilk Ulusal Güvenlik Başdanışmanı da olan Flynn'in Alptekin ile yaptığı lobi anlaşmanın aslında Türk hükümeti adına yapıldığını bildiğini 2017 yılının Mart ayında ABD Adalet Bakanlığı için doldurduğu ''Yabancı Lobiciler Kayıt Anlaşması'' (FARA) belgelerinde belirtmemesi büyük sorun çıkarmıştı.

Türkiye adına lobi yapan kişinin esas olarak iş ortağı Bijan Rafiekian olduğunu iddia eden Flynn bu konuda ifade vermişti. Bu ifade Flynn'in FBI'a yalan söylediğinin ortaya çıkması sonrasında mahkemeye sunulmuştu.

Rafiekian'in davasına bakan Federal yagıç Anthony J. Trenga ise şüpheli adına kanıtların çok zayıf olduğunu, Türkiye adına lobicilik yapacak tek kişinin Flynn olduğunu söyledi.

Üç yargıç aralarında sözlü yapılan görüşme sonrasında yeniden bir dava açılmasının gerekli olduğu görüşüne vardı.

Trenga yaptığı açıklamada Rafiekian ile değil esasında Flynn ile lobicilik için anlaşıldığını çünkü onun hem politik bağlatılarının gücünün hem deeski ABD Başkanı Donald Trump'a yakınlığının Türkiye adına büyük önem taşıdığını belirtti.

"Rafiekian lobicilik yapıyor görünürken arkada bütün işleri halleden Flynn olduğu anlaşılıyor" diyen yargıç Trenga, yeni bir davanın şart olduğunu belirtti. Ancak bu konuda son kararı ABD Adalet Bakanlığı verecek.

Trump'ın ilk Ulusal Güvenlik Başdanışmanı olan Flynn, hem Türkiye adına lobicilik yaptığını kayıtlarda belirtmemesi hem de Trump'ın seçimi kazanmasının ardından Rusya'nın Washington DC Büyükelçisi ile yaptığı gizli görüşmenin FBI tarafından sızdırılması sonrası görevinden istifa etmişti. Flynn hakkındaki federal dava ise kendisinin Trump tarafından affedilmesi sonrası düşmüştü.

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.