Fincancı İçin Diyarbakır’da Adalet Nöbeti

Fincancı İçin Diyarbakır’da Adalet Nöbeti

.

A+A-

Türk Silahlı Kuvvetleri’ni PKK’ya operasyonlarında “kimyasal silah” kullandığı iddialarına ilişkin açıklamalarının ardından tutuklanan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı için Diyarbakır’da adalet nöbeti başlatıldı.

Diyarbakır Tabip Odası’nın başlattığı “Adalet nöbeti” eylemine kentteki çok sayıda sivil toplum örgütü, sendika, meslek odalarının temsilcileri katıldı.

Tabip Odası’nda düzenlenen eylemin ilk gününde katılanlar söz alarak Fincancı’nın tutuklanmasına ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Eylem öncesi VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan DTO Başkanı Elif Turan, adalet nöbetinin Fincancı serbest bırakılana kadar süreceğini söyledi.


VOA Türkçe’ye konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Şube Sekreteri Eyüp Ay da Fincancı’nın cezaevinde tutulmasını gerektirecek bir gerekçenin bulunmadığını savundu.

Fincancı’nın yönetim kurulu üyesi olduğu Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın Diyarbakır Temsilcisi Murat Aba ise muhalefetin susturulmak istendiğini söyledi.

Nöbete katılanlar daha sonra Fincancı’ya gönderilmek üzere kart doldurdu. Adalet nöbeti eylemi her hafta Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Prof. Fincancı neden yargılanıyor?

Türk Tabipleri Birliği Başkanı, PKK’nın Türk Silahlı Kuvvetleri’ni “kimyasal silah kullanmak”la suçladığı video hakkında 19 Ekim’de Medya Haber TV adlı televizyonda katıldığı bir programda “Görüntüleri daha önce izlemiştim belli ki sinir sistemini doğrudan tutan toksik, zehirli, kimyasal gazlardan biri kullanılmış durumda. Bu bölgelerde inceleme yapılması bir zorunluluk kapsamında. Bu kapsamda bağımsız heyetlerin oraya girişinin engellenmemesi mutlaka gerekir ama ne yazık ki bu konuda bir engelle karşılaşmışlar” demişti.

Prof. Şebnem Korur Fincancı’nın açıklamalarının Türk medyasında yer almasından sonra 20 Ekim’de, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Türk Tabipler Birliği Başkanı ile ilgili yargı harekete geçmiştir. Hem bu kişiyle, hem bu kurumla ilgili adımlar atılacak. Bakanlarımıza, Tabipler Birliği başta olmak üzere meslek örgütlerinde yeni yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışmalarının hızlandırılması talimatı verdik. Gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin değişmesini sağlayacağız” diye konuşmuştu.

MHP lideri Devlet Bahçeli de Türk Tabipleri Birliği’nin adından “Türk” ifadesinin çıkarılması için çağrıda bulunmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.