Financial Times: Türkiye'de esnaf iflasa sürükleniyor!

Financial Times: Türkiye'de esnaf iflasa sürükleniyor!

.

A+A-

Financial Times (FT) gazetesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Merkez Bankası kararlarının esnafa etkisini analiz etti.

Financial Times gazetesi, Türkiye'de esnafın kredilere yönlendirildiğini ancak kısıtlamalar ve yüksek faiz nedeniyle bu kesimin iflasa sürüklendiğini yazdı.

Gazetenin analizinde küçük işletmeler için “Erdoğan'ın sahip olduğu siyasi desteğe temel teşkil etti. Kısıtlamalar ve ülkenin para politikasındaki zikzaklara karşı savunmasız kaldılar” ifadesi kullanıldı.

Ağbal’ın görevden alınarak yerine Kavcıoğlu’nun getirilmesiyle yaşanan oran artışları ülkedeki 3.2 milyon küçük ve orta ölçekli işletmelerin birçoğunu sert vurduğunu belirten gazete, esnafı işaret ederek, “Toplam 107 milyar dolar başka bir deyişle Türkiye'nin ödenmemiş kredilerinin dörtte biri kadar borç taşıyorlar” dedi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in direktörlerinden Lindsey Liddell, Hazine’nin artan temerrütlerin daha geniş finansal sistem üzerindeki etkisini azalttığını söyledi. Bununla birlikte, küçük işletmelerin kredilerindeki artış nedeniyle risklerin artmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) Paolo Monaco, “Türkiye’deki küçük işletmelerin nakit tamponu yok. Bu nedenle şoklara karşı daha kolay etkileniyorlar” değerlendirmesinde bulundu.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.