Filipinler'de öğrenciler mezun olmak için ağaç dikmek zorunda

Filipinler'de öğrenciler mezun olmak için ağaç dikmek zorunda

Mecliste onay bekleyen bir tasarıya göre Filipinler'de bütün ilkokul, orta okul ve lise öğrencileri mezun olmak için en az 10 ağaç dikmekle yükümlü olacak.

A+A-

Filipin Meclisi'nde onay bekleyen bir tasarıya göre Filipinler'de bütün ilkokul, orta okul ve lise öğrencileri mezun olmak için en az 10 ağaç dikmekle yükümlü olacak.

1990 ve 2005 arasında, yasa dışı ağaç kesimi yüzünden orman örtüsünün yüzde 32,3’ünü kaybeden Filipinler, bu sorunla başa çıkmanın yaratıcı bir yolunu buldu.

Öğrencilerin mezun olabilmek için en az 10 ağaç dikmesini gerektiren bir tasarı, şu anda senatoda onay aşamasında. 8728 sayılı yasa tasarısı veya ‘Çevre Yasası için Mezuniyet Mirası’ olarak isimlendirilen yasanın açıklamasında, “Bu girişim, eğer uygun şekilde uygulanırsa, her yıl en az 175 milyon yeni ağaç dikilmesini sağlayacak’’  deniyor. Tasarı, bütün ilkokul, orta okul ve lise öğrencilerini, mezun olmak için en az 10 ağaç dikmekle yükümlü kılıyor. Bu da bir öğrencinin üniversiteye kadar en az 30 ağaç dikmesi demek.

Bunun gibi bireysel çabalar umut verse de, çevre kirliliği ve ormansızlaştırmadan asıl sorumlu endüstrilerin devlet tarafından düzenlenmesi de sorunun üstesinden gelmek adına çok önemli. Ek olarak, yeni ağaçlar ekilmesi her zaman değerli olsa da, yaşlı ormanların daha çok karbon tutma kapasitesi olduğu ve daha fazla bioçeşitlilik içerdiği de bir gerçek. (Kaynak: Science Alert)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.