FBI Trump’ın Florida’daki malikanesini bastı

FBI Trump’ın Florida’daki malikanesini bastı

.

A+A-

FBI, Beyaz Saray’dan ayrılırken gizli belgeleri yanına aldığı gerekçesiyle Trump'ın malikanesinde arama yaptı. Trump 'bu radikal solcu Demokratların aday olmamam için yaptıkları bir saldırı' dedi.

ABD’nin 45. Başkanı Donald Trump, FBI’ın Florida’da ikamet ettiği malikanesinde ani bir baskın düzenleyip arama yaptığını açıkladı.

Trump aramanın siyasi saiklerle gerçekleştirildiğini söyleyip ekledi: “Bu daha önce hiçbir ABD başkanının başına gelmemişti. Radikal solcu Demokratlar 2024’te aday olmamam için çabalıyor. Demokratlar, ABD’nin 45. Başkanı’nın evine girdi. Böyle bir saldırı ancak üçüncü dünya ülkelerinde olur. Kasamı bile açtılar.”

'GİZLİ BELGELERİ EVİNE GÖTÜRDÜ'

New York Times’ın haberine göre FBI’ın yaptığı aramanın nedeni, Trump’ın 2020 seçimini kaybedip koltuğu Joe Biden’a bırakmasının ardından Beyaz Saray’dan çıkarmaması gereken gizli belgeleri yanına alıp Florida’ki evine götürdüğü yönündeki iddialar.

Beyaz Saray’dan gelen ilk açıklamada ise yönetimin aramadan haberi olmadığı belirtildi. Olayın ayrıntılarına ilişkin soruların Adalet Bakanlığı’na yönetilmesi gerektiği vurgulandı. (DIŞ HABERLER)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.