Faruk Eren: Kürt gazetecilere basın kartı hiç verilmiyor

Faruk Eren: Kürt gazetecilere basın kartı hiç verilmiyor

.

A+A-

 DİSK Basın İş Sendikası Başkanı Faruk Eren, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla Türkiye’de gazetecilerin karşılaştıları baskıları, özgürlüklerinin sınırlanmasını ve tutuklanma tehdidi aldında görev yapmalarını değerlendirdi.

Kürt gazetecilerin durumuna da değinen Faruk Eren, özellikle Diyarbakır gibi Kürt şehirlerinde yaşayan gazetecilerin daha büyük baskı altında olduğunun altını çizdi.

Rûdaw’a konuşan ve geçen yıl yaşadığı kişisel bir deneyimini aktaran Eren, bir gazetecinin kendisine “kamerayla dışarı bile çıkamıyoruz, polis hemen engelliyor” dediğini söyledi.

Türkiye’de basın özgürlüğü ile ilgili gelinen durumun çok vahim olduğunu 43 gazetecinin halen tutuklu olduğunu ifade eden Faruk Eren, bunun aynı zamanda bir demokratikleşme sorunu olduğunu, gazetecilerin bu durumu düzeltebilecek imkana sahip olmadığı gibi bunun gazetecilerin görevi olmadığını söyledi.

“Kürt gazetecilere basın kartı verilmiyor”

Faruk Eren Kürtçe’nin fiilen yasaklı olduğu Türkiye’de Kürtçe habercilik yapmaya çalışan gazetecilerin ise spesifik olarak karşılatıkları sorunları anlatmaları gerektiğini kaydetti.

Türkiye'de gazetecilere verilen basın kartlarının artık tamamen keyfi olarak dağıtıldığını ifade eden Eren, yüzlerce gazetecinin artık hiçbir şekilde basın kartı alamadığını, Kürt gazetecilerin ise bu konuda çok daha dezavantajlı olduğunu, onlara daha fazla ayrımcılık uygulandığını kaydetti.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.