Faris Sekvan: Şengal’in yeniden inşa edilmesini istiyoruz

Faris Sekvan: Şengal’in yeniden inşa edilmesini istiyoruz

.

A+A-

Ezidxan Savunma Güçleri Komutan Yardımcısı Faris Sekvan, Erbil ile Bağdat hükümetleri arasında imzalanan Şengal Anlaşması’nı desteklediklerini belirterek, “Halkımızın topraklarına geri dönmesini ve Şengal’in yeniden inşa edilmesini istiyoruz” dedi.

K24 haber bültenine bağlanan Ezidxan Savunma Güçleri Komutan Yardımcısı Faris Sekvan, Şengal’de idari ve güvenlik alanlarında yeniden yapılandırmaya yönelik anlaşmayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Anlaşmayı memnuniyetle karşıladıklarını belirten Faris Sekvan, “Biz Şengal halkı ve Ezidxan Güçleri olarak, Kürdistan Bölgesi ile Irak arasında anlaşman yapılmasını uzun zamandır bekliyorduk. Çünkü halkımızın topraklarına geri dönmesini ve Şengal’in yeniden inşa edilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Önemli olan şu an Şengal’de bulunan silahlı güçlerin Şengallilerin yaşadığı acılara tanık olmasıdır” diyen Faris Sekvan, şöyle devam etti:

“Bizler de Ezidxan Güçleri olarak, Erbil ile Bağdat arasındaki bu kararın yerinde olduğunu görüyoruz. Halkımız da bu karardan yanadır. Eğer Şengal’de ittifakla yeni bir yönetim oluşursa, halkımıza hizmet sağlanırsa güvenlik güçlerinin Şengal’e dönmesi iyi olur."

Birleşmiş Milletler (BM) ile Erbil ve Bağdat hükümetlerine çağrıda bulunan Ezidxan Savunma Güçleri Komutan Yardımcısı, şunları kaydetti:

“Bugün önemli bir gündür. Büyük zorlukların ardından, eğer BM ve uluslararası toplum gerekli hassasiyeti gösterirse Şengal’in güvenliği açısından anlaşma yerinde bir karardır. Biz her iki hükümetten ve BM’den, eğer Şengal’e 2500 silahlı kişi yerleştirilecekse bunlarla birlikte Şengal Dağı’nda gönüllü olarak savaşan gençlerin de yer almasını istiyoruz.”

Şengal Anlaşması, 9 Ekim’de Bağdat ile Erbil arasında imzalanmıştı. Anlaşmaya göre, Şengal’de idari ve güvenlik alanlarında yeniden yapılandırmaya gidilecek.

Güvenliğin sağlanması ise Şengal polis güçleri, Ulusal Güvenlik Müsteşarlığı ve Ulusal İstihbarat Servisi tarafından Kürdistan Bölgesi güçleriyle koordinasyon şeklinde yürütülecek. Anlaşma, yasal olmayan tüm silahlı yapıların Şengal dışına çıkarılmasını da öngörüyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.