Fakıbaba: ‘PKK yaptı, terör olayı’ dediğim için kendimi affedemedim

Fakıbaba: ‘PKK yaptı, terör olayı’ dediğim için kendimi affedemedim

.

A+A-

Şenyaşarlar soruşturmasıyla ilgili İsmail Saymaz'a konuşan Ahmet Eşref Fakıbaba: "Bana terör olayı olarak anlatılmıştı. Ben de dedim ki 'PKK yapmış.' Bakandım, o zaman. Bana göre bu, devlet adamına yakışır konuşma olmadı. Ama bana öyle söylendi, ben de öyle bir ifadede bulundum. Keşke söylenmeseydi, keşke öyle bir ifadede bulunmasaydım. 'Terör olayı' dediğim için kendimi affedemedim."

AK Parti Milletvekili Fakıbaba, Şenyaşarlar olayına ilişkin “’PKK yaptı’, ‘Terör olayı’ dediğim için kendimi affedemedim” diye konuştu.

Şenyaşar ailesi fertlerinin katledilmesi olayında Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önündeki adalet arayışları 410 gün sonra karşılık bulmuş, AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız, Mikail Şimşek, Müslüm Yıldız ve İbrahim Şimşek tutuklanmıştı.

Halk TV’den İsmail Saymaz, olaya ilişkin yazdığı yazısında, Şenyaşar ailesinin katledilmesi olayı için “terör olayı” diyen AK Parti Urfa Milletvekili ve eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Ahmet Eşref Fakıbaba’yı aradığını belirterek konuyla ilgili görüş aldı.

Fakıbaba, şunları söyledi:

“Ben ne hakimim, ne savcıyım, ne avukatım. Vicdanımın sesini dinledim. Bana terör olayı olarak anlatılmıştı.

Ben de dedim ki ‘PKK yapmış.’ Bakandım, o zaman. Bana göre bu, devlet adamına yakışır konuşma olmadı. Ama bana öyle söylendi, ben de öyle bir ifadede bulundum. Keşke söylenmeseydi, keşke öyle bir ifadede bulunmasaydım.

İki gün sonra baktım ki, Allah rahmet eylesin, bu adamların dükkanına gitmişim. Devletin bakanıyım.

Adamlar PKK’li olsa bana birşey yapmaları lazımdı. Beni güler yüzle uğurlamışlar. Sonradan belli oldu. Bunlar PKK’li değil, HDP’ye oy veren vatandaşlar.

Buna saygı duyarım. HDP’ye oy vermek ayıp değildir. ‘Terör olayı’ dediğim için kendimi affedemedim.”

“100 kiloluk kayıt cihazı araçlara taşınıyor”

Saymaz ayrıca, hastanede yaşananlara ilişkin yazısında “Sırtını iktidara dayayan Yıldız ve ailesi, terörist ilan ettikleri Şenyaşarları öldürme ve kanıtları yok etme hakkını kendinde gördü. Düşünün ki saldırganlar hastaneyi bastıkları gün camı kırıp server odasına giriyor, bir saat boyunca 400 kabloyu bir bir söküyor, 11 parçadan oluşan 100 kilogramı aşkın kayıt cihazını araçlara taşıyor. Ne hikmetse bir Allahın kulu fark etmiyor. Çünkü cinayetle suçlanan, Yıldız’ın ağabeyi” bilgisine yer verdi.

Ne olmuştu?

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AK PARTİ Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim çalışması sırasında, Şenyaşar ailesinin işlettiği dükkana girmesi ve başlayan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesinin ardından meydana gelen olaylarda milletvekilinin korumalığını yapan kardeşi Mehmet Şah Yıldız ve hastaneye sevk edilen Esvet Şenyaşar ile iki oğlu, Celal ve Adil Şenyaşar hayatını kaybetmiş; 8 kişi de yaralanmıştı.

Başlatılan soruşturmanın ardından, çatışmada yaralanan Fadıl Şenyaşar hastanedeki tedavisinin ardından tutuklanmış; AK Parti’li vekilin kardeşi Enver Yıldız da 15 ay firari kaldıktan sonra, 18 Eylül 2019 tarihinde teslim olmuştu.

Olay günü ağır yaralanan Fadıl Şenyaşar, milletvekilinin kardeşi Mehmet Şah Yıldız’ı öldürmekten ve sekiz kişiyi öldürmeye teşebbüsten müebbet hapis cezası aldı.

Aynı davada karşı aileden tutuklu olarak yargılanan Enver Yıldız ise “ağır tahrik altında” öldürmekten ceza aldı.

Esvet Şenyaşar ile iki oğlu Adil ve Cemal Şenyaşar’ın öldürülmesiyle sonuçlanan saldırıyla ilgili farklı bir soruşturma başlatıldı. Gizlilik kararı konulan soruşturma üç yıldır devam ediyor. Bu süre zarfında soruşturma dosyasına bakan sekiz savcı, üç başsavcı değişti.

Şenyaşarların adalet mücadelesi de, davaya bağlanmayan bu soruşturma nedeniyle gelişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.