Fahriye Adsay ve 19 kişinin gözaltı gerekçesi: Mahpuslara para iletmek

Fahriye Adsay ve 19 kişinin gözaltı gerekçesi: Mahpuslara para iletmek

.

A+A-

 

19 kişiyle birlikte gözaltına alınan ve bugün hakim karşısına çıkacak olan yazar ve çevirmen Fahriye Adsay'a yöneltilen suçlama belli oldu. Bandırma Cezaevi'ndeki bir mahpusa İngiltere'deki ağabeyinden gelen parayı iletmek. Gözaltındaki diğer kişiler de Bandırma Cezaevi'ndeki yakınlarına para göndermekle suçlanıyor.

 Yazar ve çevirmen Fahriye Adsay, 31 Ekim Cumartesi sabah saatlerinde Diyarbakır’daki evine gelen polisler tarafından gözaltına alınarak Diyarbakır Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü. Fahriye Adsay daha sonra Balıkesir'in Dursunbeyli ilçesine gönderildi.

Fahriye Adsay ve beraberindeki 19 kişinin bugün hakim karşısına çıkması bekleniyor. Balıkesir adliyesinde bekleyen avukat Hüseyin Boğatekin gözaltına alınma gerekçelerini şöyle açıkladı:

“Toplu olarak 20 kişi gözaltına alındı. 'Bandırma cezaevindeki siyasi tutuklulara bir veya birkaç kez para yatırma' iddiasıyla gözaltına alındılar. Fahriye Hanım için ise iddia şudur: Siyasi bir hükümlü, edebiyat dergisi Zarema'daki yazılarını çok beğeniyor. Buradan bir iletişim kuruyor tamamen edebiyat üzerine sohbetler yapılıyor. Daha sonra tutuklunun Türkiye'de yakınları olmadığı için Fahriye hanımdan İngiltere'deki ağabeyinin gönderdiği parayı kendisine göndermesini rica ediyor. Fahriye hanım da PTT aracılığıyla gönderiyor. Bu gerekçe ile tutuklanıyor. Anneler var. Çocukları hapiste olan yakınları var. Bir anne evladının üzerine bir arkadaşının adına para yatırmış diye gözaltına alındı.”

Gazeteduvar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.