F-16 firmasının 72 personeli Erbil'e getirildi

F-16 firmasının 72 personeli Erbil'e getirildi

.

A+A-

Irak'ta milis grupları tarafından Uluslararası Koalisyon askerlerinin bulunduğu Beled Hava Üssü'ne roketli saldırının ardından, F-16 firmasının 72 personeli Erbil'e nakledildi. 

K24’e konuşan Iraklı bir askeri kaynak, Irak ordusunun F-16 savaş uçaklarıyla ilgilenen Lockheed Martin firması personelinin Erbil'e gönderildiğini söyledi.

F-16 uçakları geliştiricisi olan askeri lojistik, ve güvenlik firması Lockheed Martin, Bağdat'ın kuzeyindeki Beled Hava Üssü’nde faaliyet yürütüyor.

Firma, Irak Hava Kuvvetleri’ne ait F-16’ların teknik onarımından sorumlu.

Irak Başbakanı Mustafa Kazimi önceki gün yaptığı açıklamada, milis grupların Beled Hava Üssü'ne yönelik gerçekleştirdikleri saldırının büyük tehlikelere sebep olduğunu ifade etmiş, bundan dolayı firma çalışanlarını Irak’tan göndereceklerini söylemişti. 

Daha önce K24’ün yabancı güvenlik şirketlerinin çalışmalarından aldığı bilgiye göre, Lockheed Martin'in Irak'tan çekilmek için hazırlık yaptığı belirtilmişti.

Son dönemde Erbil Uluslararası Havalimanı'na milis gruplar tarafından yapılan roket saldırılarına rağmen, Kürdistan Bölgesi genelinde ve özellikle Erbil'de güvenlik durumu Irak’tan daha iyi.

Bu yüzden Bağdat’ta bulunan çok sayıda yabancı şirket, başkent Erbil’e taşınmayı planlıyor.

K24

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.