Ezidxan Gücü Komutanı: Şengal’in Afrin ve Serêkaniyê gibi olmasını istiyorlar!

Ezidxan Gücü Komutanı: Şengal’in Afrin ve Serêkaniyê gibi olmasını istiyorlar!

.

A+A-

Ezidxan Gücü Komutanı Haydar Şeşo, Kürdistan Bölgesi ve Irak hükümeti arasında geçen sene varılan Şengal Anlaşması’na rağmen, PKK ve Haşdi Şabi üyelerinin bölgede birlikte hareket etmeye devam ettiğini belirtti.

2017 yılından beri Irak hükümetinin Şengal’in meşru yönetiminin kente dönmesini istediğini ancak silahlı gruplarla milislerin buna karşı çıktığını, ifade eden Şeşo, Haşdi Şabi’nin yönetiminde olan her yerde PKK’nin de olduğunu ve işbirliği içinde olduklarını ifade etti.

Haydar Şeşo, “Haşdi Şabi ile PKK, Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerin tamamında kargaşa çıkarıyor. PKK Şengal, Mahmur, Kerkük ve Xaneqin’de bulunuyor. Haşdi Şabi’nin yönetiminde olan her yerde PKK de var ve işbirliği halindeler” dedi

K24’e konuşan Ezidxan Gücü Komutanı Şeşo, PKK’nin Şengal’deki varlığının Şengal halkının iradesine karşı bir plan olduğunu belirterek, “Bütün taraflar PKK’nin Şengal’den çıkarılması konusunda ciddi değil. Şengal’in Afrin ve Serêkaniyê gibi olmasını istiyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

"Şengal halkının yüzde 70'i KDP'ye oy verdi!"

Şeşo ayrıca, “Bize göre Irak hükümeti bir ay içinde PKK’yi Şengal’den çıkarabilir, bir ay içinde Şengal Anlaşması’nı uygulayabilir ve Şengal halkına tazminat ödeyebilir” ifadesini kullandı.

Şengal halkının yüzde 70’inin Kürdistan Demokrat Partisi’ne (KDP) oy verdiğini belirten Şeşo, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti Şengal’e karşı sorumludur ve ona sahip çıkmalıdır” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.