ESP’ye dönük operasyonda gözaltı sayısı 14’e yükseldİ

ESP’ye dönük operasyonda gözaltı sayısı 14’e yükseldİ

ESP’ye dönük yapılan operasyonda gözaltına alınanların sayısı artıyor. Aralarında HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu’nun da bulunduğu toplam 14 kişi gözaltına alındı.  

A+A-

 Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne (ESP) yönelik İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından Eylül 2020'de açılan bir soruşturma kapsamında dün akşam saatlerinde Antalya, Diyarbakır, Hatay, İzmir ve birçok ilde çok eş zamanlı yapılan baskınlarda gözaltına alınanların sayısı 14’ye yükseldi. 

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, ESP PM üyeleri Çiçek Otlu, Volkan Uyar, Mustafa Naci Toper ile parti üyeleri Selver Orman, İlke Başak Baydar, Yücel Karadağ, Ozan Özgenler, Ozancan Sarı, İlhan Aslan, Alper Kaba, Ezgi Bedel, Zekeriya Aykut Karnap ve Gözde Sivaslıoğlu. 

Aynı soruşturma kapsamında parti üyeleri Özgür Barçın ve Bedran Çoğaltan'ın da evlerine baskın yapıldı. Her iki ismin arama yapılan evlerinde olmadıkları için gözaltına alınamadığı öğrenildi. 

AVUKATLARIN KALDIĞI EVE BASKIN 

Aynı operasyon kapsamında Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) üyesi avukatlarının kaldığı eve de baskın yapıldığı ancak evde kimse olmadığı öğrenildi. EHB'nin Twitter hesabından, "ESP'li müvekkillerimize dönük operasyon kapsamında büromuz avukatlarının kaldığı evde de arama işlemi yapıldı. Evde kimse olmadığı için gözaltına alınan da olmadı" şeklinde paylaşım yapıldı. 

Soruşturma kapsamında 17 kişilik gözaltı listesi olduğu öğrenildi. 

Gözaltına alınanların Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde götürüldükleri belirtildi.  Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatları, Emniyet Müdürlüğü'ne giderek müvekkilleri ile görüşmek istedi. Ancak, 24 saat kısıtlama kararı gerekçesiyle avukatların görüşmesi engellendi.

ETHA MUHABİRİ GÖZALTINDA 

Yine, Etkin Haber Ajansı (ETHA ) muhabiri Serdal Işık’ın da farklı bir dosya kapsamında gözaltına alındığı belirtildi.  

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.