Eski Cumhurbaşkanı'nın kızından Erbil saldırısına ilişkin flaş açıklama

Eski Cumhurbaşkanı'nın kızından Erbil saldırısına ilişkin flaş açıklama

.

A+A-

İran eski Cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani'nin kızı Faize Haşimi, İran Devrim Muhafızları Ordusunu “ülke çıkarlarını gözetmemekle” suçladı ve kışlaya dönmeleri için "ABD'nin yaptırım listesinde kalması" gerektiğini söyledi. Haşimi ayrıca, Erbil’e yönelik füze saldırısının da “ülkenin zararına” olduğunu vurguladı.

İran siyasetinin güçlü figürlerinden eski Cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani'nin kızı reformist siyasetçi Faize Haşimi, yine gündemi sarsan açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya platformu Clubhouse'daki konuşmasında, İran'daki siyasi ve sosyal gelişmelerle ilgili soruları yanıtlayan Haşimi, Ortadoğu’nun bir çok bölgesine müdahale eden Devrim Muhafızlarının (Pasdaran) kışlaya dönmesi gerektiğini söyledi.

Haşimi, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin döneminde Devrim Muhafızları Ordusunun İran'daki etkisinin daha da arttığını belirterek, "Devrim Muhafızlarının etki alanı iktisadi ve diğer alanlarda günden güne genişliyor ve kışlaya dönme ihtimalleri zayıflıyor. Kışlaya dönmelerinin tek yolu (ABD'nin) yaptırım listesinde kalmalarıdır" dedi.

Erbil’e yönelik füze saldırısını örnek göstererek Devrim Muhafızlarının daha önce diğer ülkelerin topraklarına düzenledikleri saldırıları üstlenmekten çekindiklerini belirten Haşimi, şunları söyledi:

"Bugün füze saldırılarını üstlenmekten geri durmuyorlar. Erbil'e füze saldırısını üstlendiler. Bu tür faaliyetlerle yaptırım listesinden çıkma gibi bir çabalarının olmadığını ortaya koyarak ülkenin çıkarlarına zarar verecek işler yapıyorlar. Eğer yaptırım listesinden çıkmak isteseler dünyaya tehlikeli olduklarını göstermekten kaçınır, biraz dikkat eder ve diğer ülkelere yönelik bir saldırılarının olmadığını ortaya koymaya çalışırlardı. Fakat biz bunun tam aksini görüyoruz."

Devrim Muhafızları Ordusundan bir grubun nükleer anlaşmaya karşı olduğunu savunan Haşimi, "Devrim Muhafızlarının yaptırım listesinden çıkarılması İran'ın ulusal ve toplumsal çıkarları açısından uygun değildir. Çünkü Devrim Muhafızlarının yaptıkları ülke menfaatlerine değildir. Bunlar bir şekilde durdurulmalı" diye konuştu.

“İran, İsrail’den daha fazla Müslüman öldürdü!”

Faize Rafsancani, bu yıl Ocak ayında 'al-Monitor' internet sitesine verdiği röportajda, “Bizim hatalarımız, İsrail, ABD ve Şah rejimi de dahil olmak üzere, kötü olarak tanımladığımız tüm rejimlerin hatalarından daha fazla” demişti.

“Halkımıza verdiğimiz musibetlerin hiçbiri onlar tarafından yapılmadı” diyen Rafsancani “Suriye'de ölü sayısı 500 bin, bunda bizim de rolümüz var. 7 yıldır iç savaşın sürdüğü Yemen'de de rolümüz var. Müslümanlara yönelik katliamlar başlattık, Filistin-İsrail çatışmasında can kaybının 100 bin veya 200 bine ulaşacağını sanmıyorum. Bu da Müslümanları katletmede İsrail'i geçtiğimiz anlamına geliyor” ifadelerini kullanmıştı.

Rûdaw

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.