‘Esir tutulan Ezdilerin eve dönüşleri sağlanmadan bayramlaşmalarımız buruk geçecek’

‘Esir tutulan Ezdilerin eve dönüşleri sağlanmadan bayramlaşmalarımız buruk geçecek’

Laleş Sosyal ve Kültür Merkezi Duhok Şubesi yaptığı açıklama ile, 73. Fermanda kaçırılan ve tutuklanan tüm Ezdilerin eve dönüşleri sağlanmadan, Ezdilerin bayramlarının buruk geçeceğini belirterek tüm bayramlarının bir yönünün eksik kalacağını belirtti.

A+A-

Laleş Sosyal ve Kültür Merkezi Duhok Şubesi yaptığı yazılı açıklama ile, 73. Fermanda kaçırılan ve tutuklanan tüm Ezdilerin eve dönüşleri sağlanmadan, Ezdilerin bayramlarının buruk  geçeceğini belirterek tüm bayramlarının bir yönünün eksik kalacağını belirtti .

 Laleş Sosyal ve Kültür Merkezi, ‘Çiley Havin Bayramı’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 73. Fermanla birlikte IŞİD Örgütü tarafından kaçırılan ve tutuklanan Ezdilerin evlerine dönmeleri sağlanmadan, Ezdilerin kutsal bayramlarının buruk geçeceğini belirterek, bayramlarının  bir yönünün eksik kalacağına dikkat çekerek, Ezdiler olarak kutsal günlerini, günül ferahlığıyla kutsal bayramlarını kutlayamayacaklarını ifade etti.

Laleş Sosyal ve Kültür Merkezi’nin yaptığı açıklamada, Kayıp olan Ezdilerin akibetine yönelik olarak kamuoyunun bilgilendirilmesini isteyerek, şimdiye kadar bin 930 Ezdi’nin kayıp olduğunu belirtilerek bunlardan bin 300 kişinin kadın olduğunu ve 630 kişininde Ezdi erkeklerden oluştuğunu belirtti.

Laleş Merkezi’nin yaptığı açıklamanın devamında, ilgili merciilere çağrıda bulunarak, kaçırılan ve IŞİD’in elinde iken katledilen aynı zamanda para karşılığında satılan Ezdilerin akibetleri konusunda bilgilendirme çalışmalarına önem verilmesi gerektiğini belirterek, IŞİD’in ve işbirlikçilerinin işlediği insanlık suçları temelinde yargılanmalarını  istedi.

Laleş Sosyal ve Kültür Merkezi’nin açıklamasının sonucunda, “ şimdi , ‘Çiley Havin Bayramı’ resmi olarak başladı. Bizler bu vesileyle Kürdistan Bölgesi’nde bulunan, Irak’taki ve Dünya Ezdilerinin ‘Çiley Havin Bayramını’ en içten ve sıcak duygularımızla kutluyoruz. Umut ederiz ki bayramlarımız iyiliğe, hoşgörüye ve barışa vesile olsun. Altını çizerek ifade ediyoruz, kaçırılan ve esir tutulan tüm Ezdiler evlerine dönmeden bayramlarımız buruk ve eksik kalacaktır”dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.