Esad’ın danışmanı: DSG’yle görüşüyoruz

Esad’ın danışmanı: DSG’yle görüşüyoruz

.

A+A-

Suriye rejimi lideri Esad’ın danışmanı Luna Şibil, DSG’yle görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.

Beşar Esad’ın danışmanı Luna Şibil, RT’ye verdiği röportajda, Demokratik Suriye Güçleri’yle (DSG) görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, “Suriye halkı federalizm sistemini kabul etmez” dedi.

 “Müzakereler Suriye hükümeti için bir prensiptir. Bu nedenle DSG’yle görüşmelerimiz sürüyor ancak müzakerelere dış müdahale olmamalı” diyen Şibil, “Birçok bölgede anlaşma sağlandı ve başarılı oldu. Ancak Amerika, Türkiye ve ayrılıkçı Kürtlerle oynuyor. Onlar da Amerika’nın talimatlarını harfiyen yerine getiriyor” ifadelerini kullandı.

Federalizm konusunun anayasayla ilişkili olduğunu belirten Luna Şibil, “Buna Suriye halkı karar verir ancak halkımızın büyük çoğunluğunun buna karşı çıkacağına inanıyorum” dedi.

Esad’ın danışmanı Türkiye’yle ilgili ise, “Türk yetkililer Suriye’deki olaylardan önce Suriye’ye gelerek, eli kanlı terör örgütü Müslüman Kardeşler’e (İhvan) siyasi rol verilmesini istedi. İşledikleri bütün suçlara rağmen örgüt üyelerinin serbest bırakılmasını talep ettiler. Suriye krizinden önce Türkiye, İhvan ve El Kaide’nin radikal ideolojisinin önünü açıyordu. Bunun kanıtları da var. Ankara, savaş başlamadan önce sınırda kamplar inşa etti” diye konuştu.

Şibil ayrıca, Türkiye’nin Suriye’de varlık gösterdiği bölgelerde demografiyi değiştirmeye çalıştığını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.