Ergün Atalay: Bana saldıranlar işçi değil

Ergün Atalay: Bana saldıranlar işçi değil

Kamu işçileriyle ilgili toplu sözleşme nedeniyle eleştirilen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Bana saldıranların yüzde 90’ı işçi değil. Türkiye’yi savunduğum için, Mehmetçiğin arkasında durduğum için beni hedef aldılar'" dedi.

A+A-

Kamu işçileriyle ilgili toplu sözleşme nedeniyle eleştirilen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Bana saldıranların yüzde 90’ı işçi değil. Türkiye’yi savunduğum için, Mehmetçiğin arkasında durduğum için beni hedef aldılar. Terörü destekleyen gruplar" dedi.

Kamu işçilerini ilgilendiren toplu iş sözleşmesindeki şartlar ve açık kalan mikrofona yansıyan “Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle” sözleri nedeniyle tepki gösterilen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay eleştirilere yanıt verdi.

Sözlerinin yanlış değerlendirildiğini söyleyen Atalay, “Toplu sözleşme görüşmeleri en az hasarla atlatılmıştır. Sözleşme sonrasında beni hedef alanlar oldu. Hemen şunu belirteyim, bana saldıranların yüzde 90’ı işçi değil. Ben başından beri Türkiye’yi savunduğum için, Mehmetçiğin arkasında durduğum için beni hedef aldılar. Terörü destekleyen gruplar. Bunların saldırısı beni etkilemez” şeklinde konuştu.

Sözleşmenin imzalanma sürecinin 220 gün sürdüğünü söyleyen Atalay, “Her şeyimiz şeffaftır. Sendika başkanları ile sürekli görüşme halindeydik. Her aşamada toplandık ve bir sonraki adımı birlikte kararlaştırdık. Karar sendikaların ve işçilerin ortak kararıdır” dedi.

Sendikacılık yaşamında her zaman “önce Türkiye, önce işçi” ilkesiyle hareket ettiğini belirten Atalay, “Hayatım boyunca ülkemi de işçiyi de satmadım, satmam, sattırmam” diye konuştu.

Türk-İş, en düşük ücretin 3 bin 500 liraya yükseltilmesini, seyyanen brüt 300 lira zam, ilk altı ay yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarda enflasyon artı 3 puan refah talep ediyordu. İmzalanan sözleşmeye göre ise ücreti 3 bin 500 liranın altındaki işçilere 150 lira iyileştirme, tüm işçilere bu yıl için yüzde 8+4, 2020 için yüzde 3+3 ve enflasyon farkı oranında zam yapılacak.

Taleplerin altına bir sözleşme imzalanması ve Atalay’ın açık kalan mikrofona yansıyan “Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle” sözleri tepkilere neden olmuş ve istifa çağrıları yapılmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.