Erdoğan’ın “PKK’nın 5-10-15 çocuğu var” sözlerine tepki yağdı: “Kürt nüfusu kastediliyor”

Erdoğan’ın “PKK’nın 5-10-15 çocuğu var” sözlerine tepki yağdı: “Kürt nüfusu kastediliyor”

.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti grup toplantısında AK Parti’ye katılan Mehmet Ali Çelebi’nin parti rozetini taktığı sırada Çelebi çiftine karşı sarfettiği “Çocuk çok önemli. Bak PKK’nın beş tane, 10 tane, 15 tane var” sözleri büyük tepki topladı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: “Bu ülkenin çocukları Kandil’de doğmadığına göre, kastınız apaçık ortada Sn. Erdoğan!”, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: “Dağda 5-10 çocuk doğurmadıklarını biliyor ama milyonlarca Kürt vatandaşımızı teröristlikle itham ediyor”, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş: “Bu ırkçılıktır”, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu: “'5-10-15 tane çocuk' yapan PKK olamayacağına göre ne kastettiği bir o kadar açık ve vahim değil mi?”, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu: “Tüm Kürtleri PKK'lı görüyor, yazık!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, AK Parti grup toplantısında CHP’den Memleket Partisi’ne geçen ve son olarak oradan da istifa eden bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin parti rozetini taktığı sırada Mehmet Ali Çelebi ve eşi ile gerçekleştirdiği kısa sohbet esnasında kullandığı “Çocuk çok önemli. Bak PKK’nın beş tane, 10 tane, 15 tane var” sözleri tepkilere yol açtı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: “Bu ülkenin çocukları Kandil’de doğmadığına göre, kastınız apaçık ortada Sn. Erdoğan!

“Bu ülkenin çocukları Kandil’de doğmadığına göre, kastınız apaçık ortada Sn. Erdoğan! İfadeleriniz insan haklarına ve kadın haklarına saygısızlıktır. Bu ülkede doğan her çocuk onurlu bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Çocuklar arasında ayrım yapmak ırkçılıktır!”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: “Dağda 5-10 çocuk doğurmadıklarını biliyor ama milyonlarca Kürt vatandaşımızı teröristlikle itham ediyor

“Gördüğü her kadına kaç çocuk doğurması gerektiğini söylüyor. Dağda 5-10 çocuk doğurmadıklarını biliyor ama milyonlarca Kürt vatandaşımızı teröristlikle itham ediyor. Yazık, utanç verici.”

Flash TV’de katıldığı programda da bu konu hakkında konuşan Babacan şöyle dedi:

“Zihninin geri planındaki kodlarda kadına bakış var. Çocuk sayısı konusunda dikte ediş var. 5, 10, 15 çocuk derken PKK’yı karıştırıp Kürt vatandaşlarımızı itham eden, onları terör örgütüyle aynı düzleme taşıyan ifadeler kullanıyor. Skandal sözler.”

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş: “Bu ırkçılıktır”

“Erdoğan “PKK’liler 5-10 çocuk yapıyor” dedi. Kürt nüfusunu kastederek nasyonal bir söz 

kuruyor. Bu ırkçılıktır, Kürt düşmanlığıdır.”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu: “‘5-10-15 tane çocuk’ yapan PKK olamayacağına göre ne kastettiği bir o kadar açık ve vahim değil mi?

“Kadın açıktan doğum makinesi… ‘5-10-15 tane çocuk’ yapan PKK olamayacağına göre ne kastettiği bir o kadar açık ve vahim değil mi? Bir Cumhurbaşkanı’nın ağzından bu cümleler dehşet verici…”

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu: “Tüm Kürtleri PKK’lı görüyor, yazık!

“CB Erdoğan; AKP’ye katılan MV Çelebi’den çok çocuk yapmasını isterken şunları söyledi: “Sayıları artırmak lazım. Çocuk çok önemli. Bak PKK’nın 5 tane 10 tane 15 tane var” Ne diyor CB Erdoğan; kim bu PKK’lılar, kimler 5,10,15 çocuk yapıyor? Tüm Kürtleri PKK’lı görüyor, yazık!”

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener: “Nefretin öznesinde Türk kadını var”

“Yine hedefin ortasında ve nefretin öznesinde Türk kadını var. 20 yıla sığan birçok rezalete şahit olmuştuk ancak hiçbir 27 saniye bu kadar utanç verici olmamıştı. Bu açıklama sayın Erdoğan ve arkadaşlarının bu ülkeye verecek hiçbir şeyleri kalmadığının ibretlik ispatıdır. Bu çirkin şuuraltı ve bu kirli zihniyet Türkiye’yi hak ettiği geleceğe taşıyamaz. Kadınları; tek fonksiyonu çocuk doğurmak olan sürtük organizmalar olarak görenlerin artık miatları doldu. Onlar isteseler de istemeseler de Türkiye Cumhuriyeti; 2’nci yüzyılında her alanda çalışan, üreten ve başaran kadınların omuzlarında yükselecek. Kimse merak etmesin, çok az kaldı!”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.