Erdoğan'dan Sert Mesaj: Fitne Tohumları Boy Veremez

Erdoğan'dan Sert Mesaj: Fitne Tohumları Boy Veremez

Erdoğan, Davutoğlu’nun ihraç kararı ardından yaptığı açıklamasına gönderme yaparak, “Siyasi hırsları uğruna AK Parti'ye zarar vermek isteyenlerin sonu hep hüsran olmuştur” dedi.

A+A-

AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ihraç kararı ardından yaptığı açıklamasına gönderme yaparak, “Siyasi hırsları uğruna AK Parti'ye zarar vermek isteyenlerin sonu hep hüsran olmuştur” dedi.

 

Sivas'ta AK Parti il teşkilatı programında konuşan Erdoğan, yeni parti için çalışmalarını sürdüren isimlere yönelik, "Önümüze kimse set çekemez” diyerek mesaj verdi.

 

AKP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında partinin eski genel başkanlarından Ahmet Davutoğlu ve ekibinin ihracının talep edilmesinin ardından, Davutoğlu Twitter hesabından açıklama yaparak “Söylediklerimizin arkasındayız” ifadelerini kullandı.

 

Davutoğlu’nun bu açıklamasının ardından Erdoğan, Kardeşliğimizi sağlam tutarsak fitne tohumları boy veremez” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

 

“Fitne tüccarları var, ben inanıyorum ki Sivas bu fitne tüccarlarına prim vermeyecektir. 18 yılda medyanın siyaset mühendislerinin veya kimi sermaye çevrelerinin gazıyla hareket eden bazı eski üyelerimiz, hatta bakanlarımız çıktı. Ama hepsi de tıpkı bir saman alevi gibi kısa sürede unutulup gitti. Hatırlayın Sivas'ın içinden de çıktı. Nerede şimdi? Sorsan belki şimdi hatırlamaz. Hatırlayan da hayırla yad etmez. Siyasi hırsları uğruna AK Parti'ye zarar vermek isteyenlerin sonu hep hüsran olmuştur. Bunların hepsi birer projedir unutmayın."

 

Açıklamasının devamında tevazu, samimiyet ve gayretle yola devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, "18 senenin birikimi, 18 yaşında olmanın eşsiz heyecanıyla koşacağız. Tevazu, samimiyet ve gayretin olduğu bir siyaset modelini milletimize yaşatacağız. Gurur bizim yanımıza gelemez. Gurur Rabbimize aittir. Kul o kapıya gelirse bitti demektir. Bunu yapanlar var, ben diyenler var, biz de ben yok biz var. Kibir, haset, dedikodu, iç kavganın bizim siyasetimizde yeri yoktur" dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.