Erdoğan’dan Şengal ve Erken seçim açıklaması

Erdoğan’dan Şengal ve Erken seçim açıklaması

.

A+A-

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şengal’e operasyon iddialarına ilişkin “Ortak operasyonları filan her zaman yapmaya hazırız ama bunları açıklamak suretiyle bu operasyonlar yapılmaz” dedi.

Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Koronavirüse ilişkin yeni aşıların geleceğini söyleyen Erdoğan, “Aşı konusunda şu anda ikinci parti aşımız nasip olursa yani onayı çıktı Çin'den. Büyük ihtimalle bu hafta sonuna kadar gelebilir. Beklentimiz 10 milyon gelecek ve bu yaş grubu, huzurevlerinde vesaire kalanlarına yönelik aşılarımız devam edecek. Aşı süreci devam edecek” diye konuştu.

“Haziran 2023'ten önce erken seçim söz konusu değildir”

Öte yandan, erken seçim tartışmaları hakkında da konuşan Erdoğan, “Biliyorsunuz biz, bu muhalefetteki siyasi partiler gibi acelecilik içerisinde değiliz. Haziran 2023'ten önce erken seçim filan falan söz konusu değildir. Bir defa oturmuş demokrasilerde aklınıza estiği zaman erken seçime gidilmez. Cumhur İttifakı olarak kesin bir tarih vardır, o tarih de Haziran 2023'tür” ifadelerini kullandı.

Şengal’e operasyon açıklaması

Son olarak Kürdistan merkezi Irak hükümeti arasında yapılan ve ilk aşamaları uygulamaya başlanan Şengal Anlaşması’yla ilgili bir soruya yanıt veren Erdoğan, “Ortak operasyonları filan her zaman yapmaya hazırız ama bunları açıklamak suretiyle bu operasyonlar yapılmaz. Her zaman benim bir sözüm var 'Bir gece ansızın gelebiliriz' olay budur” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.