Erdoğan'dan "Büyükelçi" açıklaması: Niyetimiz kriz çıkarmak değil

Erdoğan'dan "Büyükelçi" açıklaması: Niyetimiz kriz çıkarmak değil

.

A+A-

Erdoğan Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, 10 büyükelçinin yaptığı son açıklamasına ilişkin olarak, "Bizim niyetimiz asla kriz çıkarmak değil. Ülkemizin egemenlik haklarını korumaktır" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı sona erdi. Saray'daki toplantı, 3 saat 40 dakika sürdü.

Erdoğan Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, tutuklu iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılmasına ilşkin açıklama yapan 10 büyükelçiye dair, "Son dönemde bazı ülkelerin büyükelçileri tarafından yapılan hadsiz açıklamalar herhangi bir kişiyi ya da konuyu değil doğrudan ülkemizi hedef almıştır. Yargımızı ve egemenliğimizi hedef alan bu açıklamalar sineye çekilemez. Bu tavır hakimlerimiz, savcılarımız ve avukatlarımızla birlikte tüm yargı mensuplarımıza yapılmış büyük hakarettir. Yargı mensuplarına yönelik bu saygısızlığa yanıt vermek devletin başı olarak bizim görevimizdir. Bizim niyetimiz asla kriz çıkarmak değil. Ülkemizin egemenlik haklarını korumaktır" dedi.

Büyükleçileri Viyana Sözleşmesi'nin 41ç maddesine atıf yaparak bugün yaptıkları açıklamaya da değinen Erdoğan, "Bugün aynı büyükelçilikler tarafından yapılan açıklamada ülkemize karşı yapılan bühtandan geri dönülmüştür. Büyükelçilerin artık Türkiye'nin egemenlik hakları konusundaki beyanlarında daha dikkatli olacaklarına inanıyoruz" diye konuştu.

Erdoğan şöyle devam etti:

"Türkiye'nin bugün yaşadığı en büyük sancılardan biri bu tür meselelerde yerli ve milli duruş sergilemeyi bir türlü başaramayan kimi siyasetçi, eski diplomat ve medya mensubundan oluşan güruhtur."

Erdoğan'ın hedefinde anamuhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu da vardı Erdoğan, "Adam utanmadan sıkılmadan 81 vilayete niçin üniversite kuruyorsunuz diyor. Biz 81 vilayetteki insanlarımızın ülkemizin bir ucundan bir diğer ucuna gitmemesi için bunları kurduk. Ne çileler çekti bu ülkenin evlatları. 207 vilayette üniversite var. Bundan niye rahatsız oluyorsun Bay Kemal? 207 üniversiteyle biz şu anda ilim irfan dağıtıyoruz. İnsanımızın evindeki aşın, elektriğin, suyun, doğalgazın, hayallerin derdiyle dertleniyoruz. Utanmadan aşı yok diyor. Böyle bir yalan olur mu? Kim bunu diyen CHP'lisi İP'lisi. Bunlarda edep haya yok" ifadesini kullandı.

"KAPICA DA BİLE ARABA VAR"

Erdoğan, "Bakıyorsunuz her evde araba var, kapıcısı da araba var. İkinci el araba yetişmiyor, bunları nasıl görmezlikten geliyorsun.Terörle yapamadıklarını ekonomi ile yapmak isteyenleri engelledik engelliyoruz" dedi.

Türkiye'nin fiyat artışının en az hisseden ülkelerden biri olduğunu söyleyen Erdoğan, "Ancak artışın vatandaşı zora sokmaması için gerekli tedbirleri alıyoruz. Vatandaşlarımızın üzerine daha fazla yük binmemesi için yeni tedbirler alacağız" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.