Erdoğan Putin’le olası Rojava operasyonunu konuştu

Erdoğan Putin’le olası Rojava operasyonunu konuştu

.

A+A-

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir süredir gündemde tuttuğu Rojava’ya yönelik olası operasyonu konuştuğu ve 30 kilometre derinliğindeki alanın “güvenli hale getirilmesi”nden bahsettiği belirtildi.

Rusya, “Barış Pınarı Harekatı” sonrasında Türkiye ile Demokratik Suriye Güçleri arasında sağlanan anlaşmanın garantör ülkelerinden biri durumunda.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkilerinin yanı sıra Ukrayna-Rusya savaşı başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede her iki tarafın ilke mutabakatı sağlanırsa İstanbul'da Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) ile bir araya gelmeye ve muhtemel bir gözlem mekanizmasında rol üstlenmeye hazır olduklarını vurguladı.

YPG'nin, “Türkiye'ye yönelik saldırılarının sürdüğünü” savunan Erdoğan, Ekim 2019'daki mutabakatta yer alan Türkiye sınırından itibaren 30 kilometre derinliğinde “terörden arındırılmış bölge”nin oluşturulamadığını, bu bölgelerin güvenli hale getirilmesinin bir zorunluluk olduğunu Putin’e söylediği belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.