Erdoğan-Putin görüşmesi: Çatışmalar bitip müzakere süreci başlamalı

Erdoğan-Putin görüşmesi: Çatışmalar bitip müzakere süreci başlamalı

Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya ve Suriye'deki gelişmeler ile bölgesel meseleleri ele alarak barış, güvenlik ve istikrar için eş güdümü sürdürmede mutabık kaldıklarını açıkladı.

A+A-

Telefonla görüşen taraflar, ekonomi başta olmak üzere ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik adımlar ve Covid-19 salgınıyla mücadelede iş birliği hususlarını ele aldı.

Suriye'de yerleşimler Astana formatına uyumlu olmalı

Rus Tass haber ajansından verilen bilgilere göre Suriye'deki yerleşimlerin Astana formatına göre yapılması üzerinde önemle duruldu.

Savunma bakanlıklarının yakın işbirliği ve temas halinde olması da olumlu olarak kaydedilirken ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve derinleştirilmesi yönünde adımlar atılması kararlaştırıldı. Bu etkileşimlerin İdlib ve Kuzeydoğu Suriye'deki durumun stabilize hale gelmesini sağladığı belirtildi.

Libya'da müzakereler Berlin Konferansı kararları temelinde devam etmeli

Taraflar ayrıca Libya'da da çatışmaları sona erdirmek ve müzakere sürecini başlatmak için politik ve diplomatik girişimleri aktive etme konusunda anlaştı.

Müzakerelerin 19 Ocak 2020'de gerçekleşen Berlin Konferansı'nda alınan kararlar çerçevesinde devam etmesi noktasında iki lider de hem fikir olduklarını kaydetti. Bu konferans kararları Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2510 sayılı kararı ile de onaylanmıştı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.