Erdoğan: Erken seçim kabile devletlerinde olur

Erdoğan: Erken seçim kabile devletlerinde olur

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Erken seçim kabile devletlerinde olur; seçim 2023 Haziran'da yapılacak” dedi.

A+A-

“2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni”nde konuşan Erdoğan, seçimin zamanında yapılacağını söyledi.

“Ne erken seçimi ya? Dünyanın hangi gelişmiş ülkesinde, belirlenen zamanın dışında bir seçime gidilir?” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunlar kabile devletlerinin yaptığı iştir; 3 ayda, 6 ayda bir seçime gidilir. Bakarsınız, gelişmiş bir ülkede böyle bir şeyi göremezsiniz. Türkiye, artık eski Türkiye değil. Yeni Türkiye'de belirlenen, ilan edilen zaman neyse 2023 Haziran'da seçim yapılacaktır. Onu öne almak söz konusu değildir.”

Erdoğan, “Siyasi ve ekonomik bakımdan küresel bir yeniden yapılanma sürecinde bulunduğumuz şu dönemde hep birlikte gücümüzün, enerjimizin, vaktimizin tamamını hedeflerimize ulaşmak için kullanmalıyız. Dönem ne bireysel ne kurumsal taassup dönemi değildir. Hele hele siyaset dışı aktörlerin, siyaseti yönlendirme gayretine girişmeleri gibi eski devir alışkanlıklarına milletimizin hiç tahammülü yoktur” ifadelerini kullandı.

Yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yapılan uzaktan eğitim konusuna da değinen Erdoğan, “Uzaktan eğitim tecrübesinin değerli olduğunu ancak örgün eğitimin yerini tutmayacağını belirten Erdoğan, "İnşallah mümkün olan en kısa sürede, diğer eğitim öğretim kademelerinde olduğu gibi yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.