Erdoğan: Afrin operasyonu İdlib ve Menbic'le devam edecek

Erdoğan: Afrin operasyonu İdlib ve Menbic'le devam edecek

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin operasyonunun sınırlanmasını isteyen ABD yönetimine isim vermeden tepki gösterdi. Erdoğan, şöyle dedi: "Afrin'deki operasyonlar İdlib'le devam edecek.

A+A-

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin haftalık Meclis grup toplantısında konuşuyor. Erdoğan’ın konuşmasından ilgili kısım şöyle:

İşlerine Gelmeyince Bize Tabanca Vermeyenler

Kendi göbeğimizi kendimiz kesmediğimiz takdirde bize verilen bir vidanın dahi yeri geldiğinde baskı hatta şantaj malzemesine dönüştürüldüğünü gördük. İşlerine gelmeyince bize tabanca vermeyenlerin diğer silahlar konusunda nasıl bir tavır içerisinde olabileceğini az çok tahmin edersiniz.
Ülkemizde tasarlanabilecek üretilebilecek hiçbir ürünü yazılımı sistemi acil durumlar haricinde kesinlikle dışarıdan hazır olarak almayacağız. Gerekirse daha çok zaman para harcayacak ama mutlaka kendi tasarımlarımızı geliştireceğiz.

Afrin Operasyonu Başarıyla Sürüyor:

Suriye’nin Afrin bölgesindeki bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik 20 Ocak’ta başlattığımız Zeytin Dalı operasyonu başarıyla sürüyor. Rakam olarak ifade edilen her bir kaybımızın annesiyle babasıyla kardeşiyle evliyse eşiyle varsa çocuğuyla başlı başına birer dünya olduğunu biliyoruz. Tüm imkanlarımızla bu operasyonda da şehit olan kardeşlerimizin ailelerinin yanındayız yanında olmayı da sürdüreceğiz.

Operasyonlar İdlib’le Sürecek 

Can tatlıdır kimse canını kolay kolay tehlikeye atmaz. Evlatlarımız can siperane bir mücadele yürütürken bize mesaj veriyorlar bu mesaj tüm milletimiz için daha büyük bir Türkiye’yi inşa etmekle sorumlu olduğumuzdur. 2023 hedeflerine ulaşmak bunun sadece ilk adımıdır.

Afrin’deki operasyonlar İdlib’le devam edecek. İkide bir bize şunu soruyorlar ‘Ne zaman bitireceksiniz’ Biz de onlara soruyoruz ki Siz Afganistan’daki, Irak’taki operasyonlarınızı ne zaman bitirdiniz. 18 senedir oradasınız. Sınırdaş değilsiniz, komşu değilsiniz, ne işiniz var oralarda. Münbiç’e de topraklarını asıl sahiplerine teslim etmek için geleceğiz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.