Erbil’den Hizbullah lideri Nasrallah’a sert yanıt

Erbil’den Hizbullah lideri Nasrallah’a sert yanıt

Cotyar Adil, Hizbullah lideri Nasrallah’ın Başkan Barzani ve Peşmergeye yönelik açıklamalarına sert yanıt vererek, “Sen ki düşmanlarına karşı kafa kaldırmaktan korkuyorsun ama seninle hiç bir bağlantısı olmayan bir ulusa sataşıyorsun” dedi.

A+A-

Haber Merkezi- Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Cotyar Adil, Lübnan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın Başkan Mesud Barzani ve peşmergeyi hedef alan sözlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Nasrallah’ın “titrek ve ergence bir ses tonu ile Kürdistan Bölgesi’ne ve bir ulusun liderine saldırmasını ilginç karşıladıklarını” belirten Adil açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Sen ki yıllardır yüzünün rengini görmemiş ve yer altında saklanıyorsun ama kahraman bir halka hakaret ediyorsun. Bu uygunsuz saldırının yerine yıllardır zulüm ve baskıya maruz kalan bir ulusu savunman gerekiyordu.   

Kürdistan ve Erbil’i koruyan Peşmergeydi, başkaları değil. Buna rağmen bize yardım eden her kese teşekkür ettik. Fakat belli ki sözünü ettiğiniz Başkan Barzani’yi ziyaret etmeye gelen sözde temsilciniz, o kişidir ki ruh ikizleri ile birlikte 16, 20, 26 Ekim 2017’de Kürdistan’ı işgal etme hayali peşindeydiler ancak kahraman Peşmergenin direnişi ve savunması karşısında korku ile başlarını öne eğmek zorunda kaldı ve o hayalleri mezara gömüldü.   

Sen ki düşmanların karşısında başını kaldırmaya korkuyorsun, seninle hiç alakası olmayan bir ulusa sataşıyorsun. Başkan Barzani bir ulusun direniş sembolüdür, sen ona dil uzatabilecek kadar büyüklükte değilsin.”

“Kürtlere karşı tavrın IŞİD teröristlerininkinden geri kalır yanı yok”

Kürdistan Anti-Terör Kurumu da Hasan Nasrallah’ın sözlerine yazılı bir açıklama ile yanıt verdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“IŞİD savaşında Kürdistan Bölgesi’ne yardımda bulunan tüm taraflara teşekkür ettik. Ancak bu teşekkür seni kapsamıyor. Çünkü Kürt ve Kürdistan’a karşı tavrının IŞİD teröristlerininkinden eksik kalır yanı yok.”

Nasrallah’ın açıklamaları

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, dün yaptığı bir açıklamada Başkan Mesud Barzani’yi hedef almış ve IŞİD saldırısı esnasında “koktuğunu” söylemişti.

Nasrallah Kürdistan Bölgesi’nin öldürülen İran Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’ye borçlu olduğunu, çünkü Süleymani’nin IŞİD tehlikesini Kürdistan’dan uzaklaştırdığını belirtmişti.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.