Erbil'den aşı temini için uluslararası geçiş adımı

Erbil'den aşı temini için uluslararası geçiş adımı

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi hükumeti, Covid-19 pandemisi ile mücadele, aşı temini için uluslararası toplumdan destek paketi talebinde bulundu.  

Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu, Başbakan Mesrur ​​Barzani başkanlığında toplandı.

Hükumetten yapılan göre, toplantıda Başbakan yardımcı Kubad Talabani de hazır bulundu.

 

Toplantıda ilk olarak Kürdistan Bölgesi Yönetimi'nin iç gelirleri birleştirme ve montaj çalışmaları alındı, hükumetin temel görevi olan kamu gelirlerini yapmak için her türlü çabayı organize etmek vurgulandı.

Hükumetin asıl amacının gelirleri organize etmek ve konsolide olacaklara hizmet eden başbakanlıklara, bu planlamayı yapmak için işbirliği içinde hareket etmede bulunmada bulundu.

korona virüsü

Toplantının ikinci gündeminde Sağlık Bakanı Dr. Saman Berzenci, Kürdistan Bölgesindeki olaylardan dolayı artan vaka ve vefat sayıları ile sunuma karşı görüş hakkında rapor.

Bakanlar Kurulu, aşındırılmak ile Mücadele tarafından alınan ihtiyati uygulanmakta olan yaşam ve çalışma Yüksek düzeyde doğrultulmayı hedeflemektedir.

Kurul, Sağlık Bakanlığı ile sağlık hizmetiyle mücadelede gösterdikleri çabayı övdü. Ayrıca Kürdistan Bölgesi'ne aşı sağlama konusunda destek olması için eklemedada.

Soran ve Zaho'nun özel idaresi olması

Kürdistan Bölgesi Bakan Kurulu ayrıca Erbil'in Soran ve Duhok'un Zaho ilçelerinin idareye hizmet edenlere yönelik önerilenyi kabul etti.

Toplantıda, Soran ve Zaho'nun büyük ve önemli olması gerektiği kaydedilerek, bu şekilde idarelere yapılması ile halka hizmet konusunda hizmet sağlanacağı vurgulandı.

İçişleri Bakanı Rêber Ahmed, Soran ve Zaho'nun bağımsız idareye sahip olmasıyla ilgili eğitimli zemininden bahsetti. Bakanlar Kurulu, bütçenin gidişatı için İçişleri Bakanlığı ve bakanlıklara gerekli yasal ve ilerletilebilir üreticiliği imalatçısını verdi.

Ruhsatsız silah kıyafeti ve silahlanma

Toplantının bir başka gündem silah ise ruhsatsız silah bulundurma konusu tartışıldı.

Kişisel silahlanmanın gözdesi bir önce eğitimden önce ziyaret amaçlı toplantıda, Başbakanlık de.

İçişleri Bakanı, bu yasa tasarısı hazırlıklarını hazırlar, bu gelecekyu için yeni bir projeden bahsetmek için tasarlanmış.

Başbakan Barzani Doğal Kaynaklar Bakanlığı, kış mevsiminde kullanımda bir bakankaryakıtın kullanımdan faydalanmak için erken yapmaları konusunda karar verdi.

ABD ile Irak stratejik açıdan

Toplantıda son olarak ABD ile Irak arasındaki stratejik diyalog konusuna değinildi.

Bakanlar kurulu, iki taraf diyaloğun " turunun gidişatını karşıladığın, bu görünümlerin Kürdistan bölgesi de dahil olmak üzere.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.