Erbil’de bayram öncesi bir dizi saldırı hazırlığında olan terörist grup çökertildi

Erbil’de bayram öncesi bir dizi saldırı hazırlığında olan terörist grup çökertildi

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi’nde Kurban Bayramı öncesinde eylem hazırlığı içerisinde olan terörist bir grup çökertildi.  Kurdistan24 -Türkçe   11 Saat

Kürdistan Bölgesi’nde Kurban Bayramı öncesinde eylem hazırlığı içerisinde olan terörist bir grup çökertildi.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi tarafından yapılan açıklamada, terör örgütü DAİŞ’e bağlı bir grubun Erbil’de bir dizi terör saldırısı yapmayı planladığı ifade edildi.

Açıklamada, Kürdistan Anti-terör tarafından söz konusu grubun yakalandığı ve grubun Erbil Valiliği binası ve kentte yabancıların yoğun bulunduğu bölgelerde eylem hazırlığında olduğu ifade edildi.

Grubun yılbaşından itibaren harekete geçirildiği ve DAİŞ liderliği tarafından Erbil’de terör saldırıları yapmakla görevlendirildiğinin kaydedildiği açıklamada, grubun planlarının Kürdistan Anti-terör ve Erbil Asayişi tarafından boşa çıkarıldığı ve eylem öncesi grup üyelerinin yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, Kürdistan Anti-terör ve güvenlik güçlerinin Kürdistan Bölgesi halkının can ve mal güvenliğini sağlamayı ve Kürdistan Bölgesi’nin anayasal statüsünü korumaya devam edeceği vurgulandı.

Öte yandan Güvenlik Konseyi, yakalanan DAİŞ’lilerin itiraflarının yer aldığı bir video paylaştı.

İtiraflarda, DAİŞ’lilerin kimlerden talimat aldıkları ve nasıl terör eylemi hazırlığı yaptıklarına dair bilgiler verdikleri görülüyor.

Ayrıca itiraflarda Ebu Humam isimli DAİŞ yetkilisinin yakalanan gruba Kurban Bayramı’ndan önce saldırıları gerçekleştirmeleri talimatı verdiği bilgisi yer alıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.