Erbil Valisi: Newroz etkinliklerini iptal ediyoruz

Erbil Valisi: Newroz etkinliklerini iptal ediyoruz

Erbil Valisi Fersed Sofi, koronavirüsü salgınına karşı alınan tredbirler kapsamında kent idaresi tarafından yapılması planlanan Newroz etkinliklerini iptal ettiklerini söyledi.

A+A-

Haber Merkezi - Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanı Reber Ahmed bugün başkent Erbil’de Vali Ferset Sofi, ilçe ve nahye müdürlükleri ile koronavirüsüne karşı alınması gereken tedbirleri ele almak üzere bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından basın açıklaması yapan Ferset Sofi, Kürdistan Bölgesi hükümetinin dün aldığı kararların uygulanması konusunu detaylıca tartıştıklarını söyledi.  

Sofi, “Şu ana kadar Erbil sınırları içerisinde herhangi bir korona virüsü vakasına raslanmamış olması sevindiricidir. Vatandaşlarımız emin olsun ki kentimizde sağlık güvenliği konusunda gerekli tedbirlerimizi aldık. Ayrıca değişik sektörlerde hiç kimsenin bu durumu fırsata çevirmesine izin vermeyeceğiz. Hükümet de salgına karşı önlemler için gerekli ihtiyaçları karşılayacak” dedi.

Yurt dışından Erbil’e gelenlerin de sıkı gözetim altında tutulduktan sonar kente girişlerine izin verileceğini hatırlatan Sofi, “Vürüsün yayıldığı ülkelerden gelen konukların da sağlık taramasından geçmeden gelmesine izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hükümetin tebdir amaçlı okullarda eğitime ara verdiğini hatırlatan Erbil Valisi, tüm eğitsel ve dini merkezlerde koronavirüsüne karşı korunma tedbirlerinin anlatılacağını, halkın bu konuda bilinçlendirilmeye çalışılacağını söyledi.

Ferset Sofi bu kapsamda Valilik tarafından planlanan Newroz etkinliklerinin de iptal edildiğini belirtti.

Süleymaniye’de de benzer tedbirler alındı

Süleymaniye kentinde de koronavirüsü salgınına karşı etkinliklerin eiptal edilmesine karar verildi.

Rûdaw’a konuşan Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir, “Olası tedbirler kapsamında kentte kitlesel toplantı ve kutlamaları iptal ettik. Aynı yasağı halkın toplandığı yerler için de uygulayacağız” dedi.

Germiyan Polis Müdürlüğü de salgına karşı tedbir amacıyla geçici bir süreliğine tutuklularla aile görüşlerinin yasaklandığını söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler