Erbil Valisi: Durum kötüye gidiyor

Erbil Valisi: Durum kötüye gidiyor

Erbil’de yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yarın gece saat 24.00’ten başlayarak 4 Temmuz’a kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

A+A-

Haber Merkezi - Erbil Operasyon Odası’ndan yapılan açıklamada yarın gece 30.06.2020 saat 24.00’ten başlayarak 4 Temmuz’a kadar Erbil vilayet sınırları içerisinde sabah 06.00’dan gece saat 24.00’e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağı belirtildi.

Buna göre sabah saat 06.00’da başlayacak olan sokağa çıkma yasağı gece 24.00’e kadar sürecek. Açıklamada, AVM’ler, marketler, eczaneler ve benzin istasyonlarının hizmet vermeye devam edeceği belirtildi.

Güvenlik güçleri, sağlık çalışanları, diplomatlar, BM’ye bağlı ajans çalışanları, yakıt şirketi çalışanları ve özel izin alan kişilerin yasaktan muaf tutulacağı kaydedildi. Açıklamada Erbil ve diğer Kürdistan Bölgesi kentleri ile Irak vilayetleri arasında geliş gidişlerin de yasak olduğu bilgisine yer verildi.

Ferset Sofi, Covid-19’a karşı yeni önlemlerin alınacağını ifade ederek, aksi taktirde başkentte önümüzdeki günlerde durumun daha da kötüleşeceğini belirtti. Ferset Sofi, “Coronavirüse karşı gereken her türlü karar alınacaktır. Kalabalık ortamlar oluşmasın diye sadece bazı yerler açık kalacak. Bu konuda insanlarımızdan anlayış ve yardım bekliyoruz” dedi.

Erbil Valisi, “Bir hayırsever Erbil Valiliği’ne 300 bin dolar bağışta bulunuştu. Biz de bu yardımı coronavirüs sürecinde Erbil Sağlık Merkezi'nde görev yapan çalışanlar için bağışlama kararını aldık” ifadesini kullandı. Bütün iş yerlerinin kapalı tutulacağını ifade eden Vali Sofi, Erbil’e giriş çıkışların da yasaklacağını söyledi.720 coronavirüs hastasının bulunduğu başkentte şimdiye kadar 23 kişi de hayatını kaybetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.