Erbil saldırısı faili: İran yapımı roketler kullanıldı

Erbil saldırısı faili: İran yapımı roketler kullanıldı

.

A+A-

Erbil saldırısı ile ilgili açıklama yayımlayan Terörle Mücadele Birimi, 15 Şubat'ta başkent Erbil’e düzenlenen roketli saldırının faillerinden birinin itiraf görüntülerini paylaştı.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansına bağlı Terörle Mücadele Birimi, 1983 Musul vilayetine bağlı Hamdaniye ilçesi Kardağ köyü doğumlu Haydar Hamza El-Bayati’nin itiraflarını paylaştı.

"Haşdi Şabi mensubu ile saldırı planlandı"

Saldırının faili El-Bayarti, geçtiğimiz yıl Kasım ayında Haşdi Şabi'ye bağlı Seyyid el Şuheda Tugayları’na mensup bir kişi ile tanıştığını ve saldırı planını birlikte kurduklarını dile getirdi.

İtirafda bulunan Haydar Hamza El-Bayati ifadesinde, saldırıyı düzenlemek için bir arabaya ihtiyaç duyduklarını Erbil’de bir araç aldıktan sonra Musul’a gönderdiklerini ifade etti.

"Saldırı İran yapımlı roketler aracılığıyla yapıldı"

El Bayati, saldırıyı planlayanların kendilerine maske ve şapka kullanarak yüzlerini saklamalarını istediğini dile getirerek şu açıklamada bulundu:

“Musul’a gitmem söylendi, orada 4 kişiyle görüştük (itirafı sırasında şahısların isimleri gizli tutuluyor) yanlarında Chevrolet marka arabayla Erbil’e gitmem onların da taksiyle gelecekleri söylendi.

Saldırının yapılacağı Kia markalı araca eşlik ettim. Saldırı İran yapımlı roketler aracılığıyla yapıldı. Erbil’e saldırı gerçekleştirildikten sonra Musul’a geri döndüm.”

Erbil Uluslararası Havalimanı’nda ABD öncülüğündeki Koalisyon Güçleri’ne ait üsse 15 Şubat’ta düzenlenen roketli saldırıyı gerçekleştiren faillerden biri, Kürdistan Bölgesi güvenlik güçlerince gerçekleştirilen soruşturma ile kısa sürede tespit edilip tutuklanmıştı.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.