Ensar Vakfı’ndan yoruma kapalı 23 Nisan mesajı

Ensar Vakfı’ndan yoruma kapalı 23 Nisan mesajı

.

A+A-

Daha önce çok sayıda çocuğa cinsel istismarla gündeme gelen Ensar Vakfı, twitter hesabında yoruma kapalı 23 Nisan mesajı paylaştı. 
 
Karaman'da, kendilerine ait evlerde kalan 45 çocuğun cinsel istismara bırakılmasıyla gündeme gelen Ensar Vakfı, sosyal medya hesabından 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı kutladı. Twitter hesabından yapılan "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.” paylaşımı ise yorumlara kapatıldı. 
 
NE OLMUŞTU? 

 
Karaman'da Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği'ne (KAİMDER) ait evlerde kalan 2012-2015 yılları arasında 9-10 yaşlarında çok sayıda çocuk cinsel istismara maruz kaldı. 54 yaşındaki Muharrem Büyüktürk adlı öğretmenin cinsel istismarı belgelendi ve tutuklandı. İddianamenin kabul edilmesiyle beraber Büyüktürk, "çocuğa nitelikli cinsel istismar, hürriyeti tehdit, kasten yaralama ve müstehcen görüntüleri izletme" suçlarından hakim karşısına çıktı.
 
Olayın ortaya çıkması üzerine 29 Mart 2016 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı, Büyüktürk'ün meslekten ihraç edildiğini açıkladı.
 
Dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Ensar Vakfı’nda yaşanan cinsel istismar  olayına ilişkin, "Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz. Biz Ensar Vakfı’nı da tanıyoruz, hizmetlerini de takdir ediyoruz, ama öteki taraftan bunu yapan kişi için de sıfır toleransla hukuki açıdan bütün takibimizi yapıyoruz" ifadelerini kullanmıştı. 


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.