ENKS’li yetkili: Saldırganlar yargılanmalı

ENKS’li yetkili: Saldırganlar yargılanmalı

.

A+A-

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Yerel Meclisler Başkanı Muhsin Tahir, ofislerine saldıranların mahkemelere çıkarılarak yargılanması gerektiğini söyledi. 

K24 yayınına katılan ENKS Yerel Meclisler Başkanı Muhsin Tahir, saldırıya uğrayan ofisleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Rojava’daki Özerk Yönetim’in saldırılar konusunda sorumlu olduğunu belirten Muhsin Tahir, “Eğer saldırıyı gerçekleştirenleri biliyor, bu konuda adım atmıyor ve kimseyi yargılamıyorsa bu bir sorundur. Eğer faillerin kim olduğunu bilmiyorlarsa bu daha büyük bir sorundur” dedi.

Yapılanların Kürtlerin ahlakından, insanlık prensiplerinden ve demokrasi projelerinden uzak olduğunu ifade eden Tahir, “Yöneticilerden bir an önce faillerin kimliğini açıklamalamalarını ve onları yargılamalarını istiyoruz” diye konuştu.

Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK) ile ABD’li yetkililerin ENKS ofislerine yönelik saldırılar karşısındaki tutumuna değinen Tahir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Saldırılarla ilgili tüm taraflarla iletişime geçtik. Uluslararası Koalisyon’a öncülük eden ABD ve diğer devletlerin yetkilileri, saldırılarla ilgili rahatsızlığını dile getirdi. Bu tür saldırıların devam etmemesi konusunda çabalayacaklarını aktardılar. Çünkü bu tür saldırılar diyalogların ve birliğin karşısında olan girişimlerdir.”

PYNK’nin şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadığını ifade eden Tahir, “PYNK yetkilileriyle herhangi bir yerde karşılaştığımızda bu saldırıların kötü olduğunu, Kürt birliğine ve diyaloglara zarar verdiğini ifade ediyorlar. Ancak bu konuda herhangi bir açıklama yapmadılar, bir açıklama bile yayımlamadılar” dedi.

Geçtiğimiz günlerde ENKS’nin Dirbêsiyê ve Amude kentlerindeki ofisleri saldırıya uğramıştı.

Dirbêsiyê’ki ENKS ofisine silahlı saldırı düzenlenirken, Amude’deki ofisi ateşe verilmişti.

Saldırıları gerçekleştirenler ise hala ortaya çıkarılmadı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.