ENKS'den kamuoyuna "Kürtler arası müzakereleri sabote etme" girişimlerine karşı tavır alma çağrısı

ENKS'den kamuoyuna "Kürtler arası müzakereleri sabote etme" girişimlerine karşı tavır alma çağrısı

.

A+A-

ENKS, Kobanê’deki ofislerine yönelik bombalı ve silahlı saldırıyı kınayarak, Kürtlerden ve kamuoyundan Kürtler arası birliği sabote etme çabalarına tepki göstermeleri çağrısı yaptı.

Dün silahlı bir grup ENKS’nin Kobanê’deki ofisine ateş açmış ve el bombası atmıştı.

Koban’deki saldırıyı kınayan ENKS yaptığı açıklamada, “ENKS olarak, Suriye’deki Kürtlerin haklarını savunmaya ve ülkede demokrasiyi hakim kılma mücadelesini sürdüreceğimizi kamuoyuna duyururuz” ifadelerine yer verildi.

18’i 19’a bağlayan gece Kobanê ofisine silah ile ateş açıldığı ve bomba atıldığ belirtilen açıklamada, saldırıda ofiste ciddi maddi hasa meydana geldiği, ofisin bulunduğu mahalledeki insanların büyük panik ve korku yaşamasına neden olduğu belirtildi.

ENKS açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “ENKS olarak, Rojava’daki ofislerimizi hedef alan terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz.  Güvenliği ve asayişi sağlamakla sorumlu olan PYD’yi bu konuda sorumlu görüyoruz. Bu saldırı Kürt Ulusal Birlik Partileri(PYNK) ile yürttüğümüz birlik müzakerelerin, sabote etme amacıyla yapılmıştır.”

ENKS’nin Suriye’deki Kürtlerin haklarını savunma ve demokrasinin hakim kılma mücadelesini sürdüreceği belirtilen açıklamada, “Kürtlerin birlik tavrı stratejik bir konudur ve bu tür saldırılar bizi yolumuzdan alıkoyamaz.  Görüşmelerin garantörü ABD ve Suriye Demokratik Güçleri(HSD) Komutanına ENKS ofislerine yönelik bu terör saldırılarına ve PYD yöneticilerinin özellikle PYNK müzakere heyeti başkanının ENKS’yi ve Roj Peşmergelerini karalayan açıklamalarına karşı tavırlarını gösterme çağrısı yapıyoruz” denildi.

ENKS açıklamasının sonunda Kürt milleti ve kamuoyundan birlik müzakerelerinin sabote edilmesi yönündeki girişimlere karşı tavır alam çağrısı yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.