ENKS'den Efrin'deki hastane saldırısına kınama, uluslararası topluma çağrı

ENKS'den Efrin'deki hastane saldırısına kınama, uluslararası topluma çağrı

.

A+A-

Suriye Kürtleri Ulusal Konseyi(ENKS) Efrin’de bir hastaneye düzenlenen 20 kişinin şehit düşmesi ve 40 kişinin yaralanması ile sonuçlanan füze saldırısını kınadı.

ENKS’den yapılan yazılı açıklamada, 12 Haziran(dün) tarihinde Efrin’de bir hastaneye düzenlenen füzeli saldırıda aralarında doktor, sağlık çalışanı da bulunan 20 sivilin şehit düştüğü, 40’ın üzerinde sivilin ise yaralandığı saldırıyı şiddetle kınadığını duyurdu.  

Açıklamada, “ENKS, en şiddetli biçimde bu korkakça terörist saldırıyı kınamaktadır” ifadelerine yer verildi.

Uluslararası topluma saldırının faillerinin ortaya çıkarılmaı için bir çağrı yapan ENKS, ayrıca uluslararası topluma Suriye krizinin siyasi çözümü ve terör saldırılarının önlenmesi için harekete geçmesini istedi.

Türkiye destekli grupların kontrolünde bulunan Rojava’nın Efrin kent merkezindeki bir hastaneye dün füzelerle saldırı düzenlenmiş, aralarında doktor, sağlık çalışanları ve hastaların yer aldığı 20 sivil şehit düşmüş, 40 kişi de yaralanmıştı.

Türkiye savunma Bakanlığı saldırıdan YPG’yi sorumlu tutarken HSD Genel Komutanı Mazlum Abdi saldırılarının HSD ile ilgisi olmadığını açıklamıştı.

Saldırıya ilişkin Hatay Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Rejim tarafında kontrol edilen Tel Rıfat bölgesinden PKK//YPG terör örgütü unsurlarınca yapılan Grad Füzesi ve top atışları Afrin merkezde bulunan Özel Şifa Hastanesinin Acil Bölümü’ne isabet etmiştir. Hastanede tedavi gören 13 sivil hayatını kaybetmiş, 27 sivilin yaralandığı tespit edilmiştir. Valiliğimiz koordinasyonunda danışmanlık hizmeti veren yerel kolluk birimlerince adli makamlarla gerekli koordinasyon sağlanarak olaya ilişkin tahkikata başlanılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.