ENKS'den DSG ve Rojava açıklaması!

ENKS'den DSG ve Rojava açıklaması!

.

A+A-

ENKS yöneticilerinden İbrahim Bro, Türkiye’nin Rojava’ya yönelik operasyon “tehditlerinin” ciddiye alınması gerektiğini, Efrin, Gire Spi ve Sere Kaniye’deki tecrübelerin Kürtlerin zararına sonuçlandığını söyledi. Bro ayrıca, DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi’nin diyalog konusunda verdiği sözlerin yerine getirilmediğini savundu.

Rûdaw’a konuşan Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Dış İlişkiler Komitesi Üyesi İbrahim Bro, Rojava’ya yönelik olası bir operasyon ihtimali ve Kürt taraflar arasındaki diyalog süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“Türkiye, ABD’nin bölgedeki varlığının uzun sürmeyeceğine dair sinyaller aldığında, bir kez daha ABD ile yaptığı pazarlıkları hatırlatıyor” diyen Bro, “Rusya ile de aynı şeklilde. Biz bu tehditleri ciddi görüyoruz. Ne ABD’nin ne de Rusya’nın buna karşı bri tavır almadığını da görüyoruz. Bu nedenle bu tehlikeden haberdar olmalıyız” şeklinde konuştu.

İbrahim Bro, “Diğer bölgelere girmesi için Türkiye’ye hiçbir bahane vermemeliyiz. Gerçekten de hangi bölgeye girmişlerse Kürt halkı oradan göç ediyor. Efrin, Girê Spi ve Sere Kaniye’de yaşadığımız tecrübeler de çok kötü tecrübelerdi. Halkımız oradan çıktı ve demokrafik değişim yaşandı” ifadelerini kullandı.

“Sözler yerine getirilmedi”

Rojava’da ENKS ile Demokratik Birlik Partisi (PYD) öncülüğündeki Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK) arasındaki müzakerelerin ikinci yılını geride bıraktığını anlatan Bro, “İlk yıl gerçekten de olumlu geçti. Ancak son bir yıldır böyle değil. Amerika Birleşik Devletleri kendi işleri ile meşgul oldu, şu ana kadar da Suriye için özel bir temsilci belirlemiş değil. Bu da ABD’nin Suriye ve Ortadoğu’ya eskisi gibi odaklanmadığını gösteriyor” dedi.

İbrahim Bro, “Öte yandan Özerk Yönetim tarafından sürekli devam eden ihlaller, Demokratik Suriye Güçleri Genel Komutanı Mazlum Abdi’nin ENKS’ye karşı yapılmaması gerektiğini teyit ettiği ve üzerinde anlaşma olmasına rağmen yaşanan yaklaşımlar var” diye konuştu.

“Bundan 10 gün önce Washington’da ABD temsilcisi ile görüştük” diyen Bro, “Kendileri yakın bir zamanda gelip çelişkili konular üzerinde yeniden görüşmelerin başlayacağını ve görüşmeler için tarih belirleneceğini bildirdi. Ancak şu ana kadar da ne zaman geleceği ve görüşmelerin ne zaman başlayacağı net değil” bilgisini paylaştı.

 

 

Rudaw

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.