ENKS: Rejim, bölgeleri tek tek geri alıyor

ENKS: Rejim, bölgeleri tek tek geri alıyor

Suriye Kürtleri Ulusal Konseyi(ENKS) Dışilişkiler Komitesi Sorumlusu Kamîran Haco, Suriye rejiminin PYD’ye teslim ettiği bölgeleri tek tek geri aldığını iddia etti.

A+A-

Suriye Kürt Ulusal Konseyi'nin (ENKS) Dışilişkiler Komisyonu Başkanı Kamiran Haco, Suriye rejimi ve PYD’nin görüşme trafiği hakkında,“İlk günden beraberler” dedi.

Kurdistan24 TV’de yayımlanan Basi Roj (Günün Konusu) programına katılan ENKS Dışilişkiler Komisyonu Başkanı Kamiran Haco, Batı Kürdistan (Rojava) Özerk Yönetimi ile Suriye rejiminin görüşmeleri ve rejimin Rojava’ya dönme tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Suriye rejimiyle görüşmelerin siyasal bir realite olduğunu belirten Haco, “Yine de bu, rejimin kalıcı olduğu veya Suriye’nin geleceğinin bir parçası olarak kalmaya devam edeceği anlamına gelmez” ifadelerini kullandı.

Kamiran Haco, “Rejim ve PYD ilk günden itibaren beraber hareket ediyor. Rejim, Kürt bölgelerini PYD’ye teslim etti, şimdi de ‘geri ver’ diyor. Yeni birşey değil bu” şeklinde konuştu.

Rejimin Rojava’ya dönmesi halinde olabileceklere değinen Haco, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Peki, madem PYD bu bölgeleri rejime geri verecekti, bu kadar kurbana ve kayba değer miydi? PYD yine bizim gibi vatansever, yurtsever çevrelere baskı yapmaya devam edecek.”

PYD’nin rejimle şartsız görüşmelere açık olduğunu beyan ettiğini hatırlatan Haco, “Ancak bizimle görüşmek için ortaya onlarca şart sunuyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

Haco, Şam’la görüşmelerin siyasal bir realite olarak kabul edilebileceğini ancak rejimin Suriye’nin geleceğinde yeri olmadığını, Aleviler’in veya Sünniler’in kontrolünde merkezi bir Suriye’nin artık geride kaldığını kaydetti.

Suriye’de iktidarın bölüşülmesi gerektiğini vurgulayan Haco, “Bu da bizim için en geçerli sistemin federalizm olduğu anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.