ENKS ile PYNK ortak ‘Siyasi Karar Mekanizması' üzerinde anlaştı

ENKS ile PYNK ortak ‘Siyasi Karar Mekanizması' üzerinde anlaştı

Kürdistan Demokrat Partisi Suriye (PDK-S) Politbüro Üyesi Muhsin Tahir, Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ile Kürt Ulusal Birlik Partilerinin (PYNK) “Siyasi Karar Mekanizması”nda anlaştıklarını söyledi.

A+A-

Rojava’da ABD’nin öncülük ettiği Kürt siyasi tarafları arasındaki görüşmeler devam ediyor.

Rûdaw TV Haber Bültenine katılan Muhsin Tahir, Rojava’da ENKS ile PYNK arasında devam eden birlik görüşmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Muhsin Tahir, “ENKS ile PYNK’nin ortak yönetim ve siyasi Karar mekanizması konusundaki müzakereleri devam ediyor. Yönetim konusundaki müzakereler halen sonuçlanmadı” dedi.

Rojava’da ENKS ve PYNK’nin iki ayrı projesi olduğunu belirten Tahir, projelerimizde farklı maddeler var ve müzakerelerde ABD heyetinin desteğiyle bu konularda uzlaşmaya çalıştıklarını ifade etti.

Yönetim konusundaki görüş ayrılıklarını da yakın bir zamanda çözmeyi umut ettiklerini söyleyen Tahir, sözlerine şunları ekledi:

“Siyasi Karar Mekanizması konusundaki maddelerin çoğunda anlaşmaya vardık. Bu konuda önemli adımlar atıldı. Maddelerin çoğu onaylandı. Kalan maddeler konusunda da uzlaşacağımızı umut ediyorum.”

Tahir, müzakerelerin ABD gözetiminde devam ettiğine işaret ederek, çelişkilerin giderileceği ve yeni bir aşamaya geçecekleri konusunda umutlu olduğunu ifade etti.

Tarafların Rojava’da Kürt birliğini sağlama konusunda alternatiflerinin olmadığını kaydeden Muhsin Tahir, kendileri açısından ENKS ve PYNK dışındaki partilerin de sürece katılmasında bir sorun olmadığını vurguladı.

Tahir, müzakerelerde 2014 yılında imzalanan Duhok Anlaşmasını esas aldıklarını ancak mevcut şartları da göz önüne aldıklarını belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.