ENKS: Ciddi ve sürdürülebilir bir anlaşma istiyoruz

ENKS: Ciddi ve sürdürülebilir bir anlaşma istiyoruz

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Başkanlık Kurulu Üyesi ve ENKS Müzakere Heyeti Başkanı Muhammed İsmail, Kürt Ulusal Birlik Partileri (PYNK) ile ciddi ve sürdürülebilir bir anlaşma istediklerini söyledi.

A+A-

K24’e konuşan ENKS Müzakere Heyeti Başkanı Muhammed İsmail, PYNK ile 7 aydır müzakerelerin devam ettiğini ve Kürt kamuoyunun gözünün Rojava’daki müzakerelerde olduğunu kaydeden İsmail, “Bu sürecin zorlukları da var. 2014’ten bugüne bir uzaklık vardı. Onlar bir yerde,  biz ise başka bir yerdeydik. Onların sisteme bakışı farklıydı. Ancak bu meselelerde iyi adımlar da atıldı” dedi.

Siyasi süreçle ilgili müzakereleri bitirdiklerini kaydeden İsmail, “Geri dönüşle ilgili müzakereler belirli bir aşamaya kadar iyi geçiyor. İdari meselelerdeki rahat konuların çoğunu da geçtik. Bazı önemli konular var. ENKS, PYNK ile var olan yönetime nasıl ortak olacak? Bununla ilgili henüz bir anlaşmaya varılmadı ama bu süreci aşacağımızı umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Sürprizlerle karşılaşacakları bir anlaşma istemediklerini vurgulayan İsmail, “Birkaç günde çökecek bir anlaşma istemiyoruz. ABD aracılık yapıyor. Güçlü bir devlet ve iyi bir anlaşmaya varılması için taraflar arasında iyi bir hareketliliği var” diye konuştu.

Tarafların anlaşmaya ihtiyaç duyduğunu ifade eden İsmail, “Milletimiz de bir anlaşma bekliyor. Dar biz zaman ve bu krizden bizim milletimiz, Kürt milleti ve genel olarak Suriyeliler yoruldu. Bu bölgede huzuru sağlayıp, Kürt siyasilerin geri dönüşü sağlanmalı. Yönetimde Kürt, ArapSüryaniKeldani ve bölgenin tüm kesimleri yer alarak doğrudan halka hizmet etmeli” dedi.

Kürdistan Bölgesi’nin Rojava’daki anlaşma için hep yardımcı olduğunu ifade eden İsmail, şuan var olan sistemi çökertmek istemediklerini, ancak bazı değişikliklerin olmasını istediklerini belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.