ENKS: ABD’nin tutumu değişti

ENKS: ABD’nin tutumu değişti

ABD’li yetkililerle Suriye, Rojava ve Afrin’le ilgili görüşmeler gerçekleştirmek üzere Washington’da temaslarda bulunan Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) heyeti üyeleri, gerçekleştirdikleri görüşmelerle ilgili K24’e açıklamalarda bulundu.

A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle bölgenin durumu, Afrin meselesi ve diğer gelişmeler hakkında görüşmeler gerçekleştiren heyet üyelerinden ENKS’nin Dışilişkiler Komite Başkanı Kamiran Haco, Suriye ve Rojava’daki mevcut durumu bir bütün olarak ABD’li yetkililerle görüşmelerinin önemli olduğunun altını çizerek:

"Geçen yıl Washington’a geldiğimizde ABD’nin o dönem terör örgütü IŞİD sonrası süreç için bir planı yoktu. Ama şuan görüyoruz ki ABD’nin bu meseleyle ilgili bir planı var ve bu yüzden biz ne istiyoruz, onlar ne istiyor? bunları bilmemiz açısından gerçekleştirdiğimiz görüşmeler gerekli görüşmelerdi." dedi.

Temaslarıyla ilgili ENKS Dış İlişkiler Komite Üyesi İbrahim Biro ise ABD’lilerin Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) tek başına Rojava’yı temsil edemeyeceğini iyi bilmesi gerektiğini vurguladı.

Biro, "2014’den beri Cenevre’deki siyasi görüşmelere ENKS katılıyor ve bu katılım devam ediyor. Ama bölgede PYD’nin yönetimindeki yerlerde bizim varlığımız kabul edilmiyor. Savaş’ın yoğun bir şekilde sürdüğü dönemde ABD’liler, PYD’nin uygulamalarına göz yumdular. Ama bugün toplumun bütün siyasi ve ulusal bileşenlerinin bölgenin yönetiminde ortak bir şekilde yer almaları gerektiğini biliyorlar. Diğer kesimler sadece siyasi alanda değil aynı zamanda askeri ve idari alanda da yer almalıdır." diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.