ENKS: ABD Rojava’da yeni bir yönetimi destekliyor

ENKS: ABD Rojava’da yeni bir yönetimi destekliyor

Hesen Remzi, ABD ve Avrupalı ülkelerle yaptıkları görüşmelerde Rojava’da tüm tarafların katılabileceği ortak bir yönetim kurulması gerektiğini dile getirdiklerini belirtti. Remzi bu talebin ABD tarafından da olumlu karşılandığını söyledi.

A+A-

KDP Merkez Komite Üyesi Hesen Remzi, ABD ve Avrupalı ülkelerle yaptıkları görüşmelerde Rojava’da tüm tarafların katılabileceği ortak bir yönetim kurulması gerektiğini dile getirdiklerini belirtti. Remzi bu talebin ABD tarafından da olumlu karşılandığını söyledi.

 

Suriye Ulusal Kürt Konseyi’nden (ENKS) bir heyet Amerika Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile Rojava’da oluşturulması düşünülen güvenli bölge ve ortak yönetim konularını görüştü.

 

Güvenli bölgede ENKS’nin de önemli bir rol üstlenebileceğine dikkat çeken heyet, sözkonusu bölgenin uluslarası devletlerin garantörlüğünde olması gerektiğini vurguladı.

 

Heyet ayrıca, Rojava’nın yeni bir yönetime kavuşturulması gerektiğini ancak bu konunun PYD ve TEV-DEM tarafından geri planda tutulduğunu savundu.

 

Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Merkez Komite Üyesi Hesen Remzi, “ABD ile yapılan görüşmelere göre Rojava’da yeni bir yönetim oluşturulacak. Ancak şuan Kamışlo’da Suriye rejimine ait kurum ve kuruluşlar da bulunuyor. Burası Suriye ile yapılacak çözüm görüşmeleri konusunda çok önemli bir nokta” dedi.

 

Edinilen bilgilere göre, İngiltere'den gelen diplomatik bir heyet bir süredir Kamışlo'da taraflarla görüşmeler yapıyor. ABD ve Avrupalı ülkelerin de, Kürtlerin kendi aralarında anlaşmasını istediği belirtiliyor.

 

El Parti Genel Sekreteri Nesir Alaattin İbrahim, "Kürtlerin birbirlerine yakınlaşmasını destekliyoruz. Geçmişte de bu konuda çok çaba harcandı” diye konuştu.

 

PYD'nin de öncülüğündeki Özerk Yönetimde 22 parti yer alıyor. Ayrıca Özerk Yönetim dışında kalan Suriye Ulusal Kürt Konseyi (ENKS) ise 11 partiden oluşuyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.