Emine ve Ferit Şenyaşar serbest bırakıldı

Emine ve Ferit Şenyaşar serbest bırakıldı

.

A+A-

 "Adalet" talebiyle oturma eylemini sürdürürken gözaltına alınan Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar serbest bırakıldı.

Urfa Adliyesi önünde "Adalet" talebiyle oturma eylemini sürdürürken gözaltına alınan Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar serbest bırakıldı. Aile eylemlerinin 17’nci gününde şövalelere bıraktıkları adalet içerikli dövizlere el konularak polis tarafından ablukaya alındıktan kısa bir süre sonra gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alındıktan sonra Urfa İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürülen Emine ve Ferit Şenyaşar hakkında 2911 sayılı "toplantı gösteri yasasına muhalefet suçu" gerekçesiyle işlem yapıldı. Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından Özel OSM Ortadoğu Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Şenyaşarlar, daha sonra serbest kaldı.

Serbest kalan Ferit Şenyaşar, emniyette “keyfi” bir şekilde uzun bir süre ifadeleri alınmadan bekletildiklerini belirtti. Emniyet ifadesinde “Kimler sizi yönlendiriyor” gibi sorular ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Şenyaşar, “Ortada bir katliam var kimden talimat alacağız?” diye sordu. Şenyaşar, “Adalet” nöbetinin yarın kaldığı yerden devam edeceğini söyledi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.