Emine Şenyaşar Soylu'ya 'hakaret ettiği' iddiasıyla ifadeye çağrıldı

Emine Şenyaşar Soylu'ya 'hakaret ettiği' iddiasıyla ifadeye çağrıldı

.

A+A-

Urfa Adliyesi önünde adalet mücadelesini sürdüren Emine Şenyaşar, 9'uncu kez ifadeye çağrıldı. 
 
Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti, 267'nci gününde devam ediyor. Anne Emine Şenyaşar, Suruç İlçe Emniyeti’nde ifade vermeye çağrıldığı için adliye binası önüne gelmedi. “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alana gelen Ferit Şenyaşar, “Adalet istiyoruz” yazılı döviz açarak nöbet eylemini başlattı. 
 
Anne Şenyaşar'ın Adalet Nöbeti’ndeki feryatlarında kamu görevlisine “hakaret” içerikli sözler sarf ettiği gerekçesiyle ifadesinin alınacağı öğrenildi. Şenyaşar'ın nöbet boyunca daha önce de 8 defa aynı gerekçe ile ifadesi alındı. Şenyaşar'ın alınan ifadelerinden sonra AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "hakaret ettiği" gerekçesi ile Urfa 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 
 
Aile sanal medya hesaplarından, dün akşam bir TV kanalından yayınlanan katliama dair tartışmanın bir videosu ile “Hakkın ve haklının yanında saf tutmak insan olmanın gereğidir. Meşru hukuk çerçevesinde adalet mücadelemiz devam ediyor. Herkes bu soruyu soruyor. Urfa Türkiye’nin vilayeti mi?” mesajı ile paylaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.